13. juni 2024

Hun fikk et spørsmål fra en fremmed. Dette er hennes vakre svar på hvordan det er å ha et barn med ADHD!

Alle foreldre vet at det noen ganger kan være ganske overveldende å oppdra et barn. De kan være sta, gretten, og noen ganger slår de seg helt vrange. Hvis du i tillegg er alene om å oppdra barnet, kan det bli litt av en utfordring.

Tobarnsmoren Taylor Myers har en datter med diagnosen ADHD, og sliter ofte med at datteren får utbrudd på offentlige steder.

I et Facebook-innlegg forteller hun om et av de mange utbruddene, men som denne gangen skulle vise seg å slutte annerledes enn vanlig.

Når hun sto i kassen på matbutikken med en handlevogn full av varer, fikk datteren Sophie et utbrudd fordi hun ikke fikk en pose chips hun hadde lyst på. Moren prøvde desperat å gjøre alt for å unngå et totalt sammenbrudd.

Taylor hadde plukket chipsposen ut av handlevognen som straff for at datteren ikke hadde oppført seg pent – men det var nok til at hun ble rasende.

Men Taylor sto på sitt. Hun ba datteren om å sette seg ned og være stille, og det var da hun hørte en kvinne bak seg i køen:

«Å for Guds skyld, bare gi henne det hun vil ha så tier hun stille!»

Forståelig nok klarte hun ikke å ikke snu seg mot kvinnen, og begynte deretter å gråte av sinne, frustrasjon og utmattelse.

«Jeg kunne ha svart henne på en vennlig måte. Jeg kunne ha forklart henne at min 4 år gamle datter lider av alvorlig ADHD, og at jeg oppdrar mine to barn alene – og at jeg gjør mitt beste. I stedet sa jeg noe som: ‘Hun er bare 4 år gammel, og du må passe dine egne fordømte saker!'» skriver Taylor i Facebook-innlegget.

Taylor gikk til selvbetjeningskassen for å slippe flere dømmende blikk, men mens hun skannet varene sine, begynte en annen ukjent kvinne å snakke med Sophie.

«Hun distraherte Sophie med spørsmål, men forsvarte meg når hun fortsatte å mase om chips: ‘Nei, du kan ikke få sånn nå. Du må være snill for moren din sin skyld. Det er viktig for henne at du er snill. Jeg har en liten jente på din alder. Hvor gammel er du? Hvor gammel er lillebror?’.»

Taylor forteller videre at noe så lite betydde enormt mye i en slik situasjon, og at hun virkelig setter pris på det den ukjente kvinnen gjorde.

Hun avslutter Facebook-innlegget sitt med:

«Det skal bare en kommentar til for å få noen til å bryte sammen. Du vet aldri hva andre går gjennom. Du vet aldri hvilke problemer et barn har som er årsaken til at de oppfører seg som de gjør, og hvis du ikke vet hvor tøft det er å være forelder til et barn som mitt, så kan du ikke dømme meg.

Samtidig skal det bare en vennlig gest til for å gjøre noens dag bedre. Takk for at kvinnen i matbutikken viste meg og datteren min vennlighet. Takk for at du fulgte oss ut, og takk for at du støttet meg. Vi mødre må holde sammen!»

Vi er absolutt enige! Mødre må støtte hverandre, og hjelpe hverandre når det er nødvendig. En liten vennlig gest kan bety enormt mye for noen som trenger litt ekstra hjelp.

Del gjerne artikkelen for å spre Taylors budskap!