Hun dro til en sædbank for å bli gravid. Men når hun føder 9 måneder senere, får hun seg en overraskelse!

118838

Når amerikanske Jennifer Cramblett sammen med sin partner Amanda Zinkon ønsket å starte en familie i 2011, valgte de å gå for kunstig inseminasjon. For å finne en passende donor, dro paret til en sædbank i delstaten Ohio. Der kunne de velge hvilke egenskaper den biologiske faren skulle ha.

Paret hadde veldig spesifikke krav, for at barnet skal ligne mest mulig på de. Derfor valgte de «donor 380», fordi han hadde blondt hår og blå øyne.

Etter at donoren ble valgt, ble Jennifer kunstig befruktet. Alt gikk etter planen, om drømmen om en familie nærmet seg. Etter ni måneder, føder Jennifer en datter. Men på fødestuen venter hennes livs største sjokk: Babyen ser overhode ikke ut som forventet. Hun er svart! Paret er helt sjokkert!

Hvordan kunne dette skje? Sædbanken hadde ved et uhell blandet donorene. En ansatt hadde skrevet «donor 380» for hånd, også hadde en annen ansatt lest feil og trodde det sto «donor 330». Jennifer ble knust.

Hun var sint, skuffet, og redd for å oppdra en svart baby. I paret hjemby bor det nesten bare hvite mennesker, og selv hadde hun hatt sitt første møte med en svart mann ganske sent i livet. Før hun begynte på universitetet visste hun ingenting om afroamerikansk kultur. I den lille hjembyen deres var svarte mennesker et sjeldent syn, og de visste at mange der fortsatt var veldig fordomsfulle.

Hun var også bekymret for at hennes konservative familie ikke ville akseptere den svarte datteren hennes. Foreldrene hadde allerede vansker med å godta at datteren var lesbisk. Paret ble selvfølgelig forelsket i sin nyfødte datter, men de visste ikke hvordan det skulle gå å oppdra henne på grunn av omstendighetene.

Det er helt klart at det er sædbanken som har gjort feil. Derfor mener mange at de bør holdes ansvarlig.

Jennifer saksøkte sædbanken for kontraktbrudd, svindel og grov uaktsomhet. Først ble søksmålet henlagt, fordi prosedyren ble sett på som suksessfull, siden Jennifer ble gravid. Men Amanda og Jennifer har tenkt å anke. Når saken ble kjent for offentligheten, ble paret kritisert for hvilket eksempel de satte for barnet sitt. I svaret sitt la paret vekt på at de elsker datteren sin, tross feilen fra sædbankens side. De tar henne med til frisører som spesialiserer seg på tykt hår, får støtte fra sosialarbeidere, og utveksler erfaringer med andre folk.

 

[adsense2]

 

 

Selv om Amanda og Jennifer elsker datteren sin, så har denne sædbanken gjort en ganske alvorlig feil. Man skulle vel kanskje tro at slike steder har så gode rutiner at slike ting ikke skjer.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!