Kvinnen skjønner ikke hvordan folk kan forlate barna i bilen om sommeren. Så skjer DETTE med sønnen!

841

Hvert år når sommervarmen kommer, advares det mot å etterlate barn og kjæledyr i bilen, da det i verste fall kan ende med dødsfall.

Men hvorfor må det advares mot dette hvert eneste år? Fembarnsmoren Amy Amos stilte seg selv dette spørsmålet – helt til et av hennes egne barn havnet i en slik situasjon uten at hun visste om det.

«I dag innså jeg at sønnen min, som fyller 4 om noen dager, ikke kan å åpne bildøren fra innsiden på egen hånd. Han er sterk, høy og smart for sin alder, men døren ville bare ikke åpne seg og han fikk panikk.

Vi hadde vært i svømmebassenget. Da vi kom hjem sørget jeg for at beltet hans var løsnet og bildøren var ulåst. Jeg hadde våte håndklær og badetøy, vesken min og et kamera, i tillegg til at jeg er gravid med tvillinger – og jeg måtte på toalettet. Sønnen min pleier ofte å ta seg god tid på vei fra bilen til huset, for å se på maur langs bakken. Nabolaget er trygt og han vet at han ikke skal løpe avgårde. Han å åpne døren til huset.

Etter 10 minutter innså jeg at jeg enda ikke hadde hørt stemmen hans. De eldre søsknene hans løp rundt og lekte, og vi hadde sluppet hundene fri i hagen. Jeg begynte å lete etter ham – kanskje han var på badet? Eller kanskje han bare satt sille og rolig i et hjørne med iPad’en sin. Men han var ikke å finne i huset. Han satt i bilen enda.

Dørene var stengt, og han svettet og skrek mens han presset ansiktet mot vinduet. Vi var distrahert i 10 minutter og han var innestengt i bilen. Det viste seg at han hadde lett etter den ene sandalen sin på gulvet mens vi andre gikk ut av bilen.

Han klarte ikke å åpne døren selv, så han begynte å skrike. Men ingen kunne høre ham.

Du er sikkert akkurat som meg. Du tror at du aldri kommer til å etterlate barnet ditt i bilen når det er varmt ute. Men hva om det skjer ved et uhell? Det kan skje så fort, og det innser jeg først nå.

Barn i denne alderen kan gå, løpe, klatre og gjøre mye annet på egen hånd. Men det er mye de ikke klarer, som for eksempel å åpne en bildør. Heldigvis var det bare 10 minutter. Nå har jeg forklart barna mine hvor fort temperaturen stiger i en bil når det er varmt ute, og fått dem til å forstå at de fra nå av skal sjekke bilen nøye før de stenger dørene.

I morgen skal jeg og sønnen min øve på å åpne bildøren fra innsiden. Han skal lære hvordan låsen fungerer, og hvordan han skal bruke hornet hvis han trenger hjelp. Og han skal lære seg å ta av beltet selv.

Vi har brannøvelser og vi lærer barna våre å svømme, så hvorfor ikke lære de hvordan de skal komme seg ut av en bil? Det kan redde livet deres!»

Temperaturen på innsiden av en bil kan fort stige til 70 grader om sommeren. Så høye temperaturer vil innen få minutter være livstruende for små barn og dyr. Heldigvis gikk det bra for Amys sønn. Forhåpentligvis vil advarselen forhindre flere slike hendelser.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!