15. juli 2024

Verdens første vannpark for funksjonshemmede barn har åpnet. Og bildene er fantastiske!

Alle som har vært i en vannpark eller badeland vet hvor morsomt det kan være. Det er ikke bare et fint eventyr for hele familien – det er også en fin måte å kjøle seg ned på i sommervarmen.

Men selv om de fleste vannparker imidlertid skal være tilgjengelige for personer med funksjonshemninger og spesielle behov, har Morgan Inspiration Island nå åpnet. Parken er spesielt utviklet for personer med nedsatt funksjonsevne.

Hele parken, som åpnet den 17. juni i San Antonio, Texas, er utformet slik at alle skal kunne nyte bassengene og fasilitetene – rullestol eller ei.

Parken har et triopisk tema, og tilbyr seks store attraksjoner. Men best av alt? Alle med nedsatt funksjonsevne er velkommen inn – gratis!

«Vårt mål er å gi alle gjestene en god opplevelse, i et innbydende, trygt, behagelig, og ikke for trangt miljø.» Gordon Hartman, parkens grunnlegger.

Parken gir også alle barn vanntette armbånd med GPS-sporing, slik at foreldre og verger enkelt kan følge og finne barna, hvis det skulle bli nødvendig.
Et annet særtrekk ved parken er muligheten for å raskt skifte til varmt vann i bassengene, slik at gjester som er følsomme for kaldt vann fortsatt kan nyte attraksjonene.

Private, rolige områder er også tilgjengelige, for barn som er følsomme for store folkemengder og støy. Vannforbruk har også blitt tatt i betraktning under utviklingen.
Vannet filtreres kontinuerlig og resirkuleres, noe som hjelper de som er ekstra følsomme for bakterier og kjemikalier.

Mange vannparker rundt omkring i verden har sikkert bassenger for personer med nedsatt funksjonsevne, men da pleier det som regel å være ett eller to man kan velge mellom.
Derfor kaller Morgan Inspiration Island seg for verdens første vannpark tilgjengelig for alle.

Hva synes du om dette? Vi mener iallefall at ideen er strålende!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!