Den nyfødte babyen døde i legens armer. Da begynner han å massere hjertet hans – og henter en skalpell!

1329

Vanligvis er fødsler en gledelig affære. Men når lille Lincoln Seay kom til verden, var det mer grunn til bekymring enn jubel. Like etter fødselen var han i en kritisk tilstand.

Han lider av en sjelden genetisk defekt, som gjør at organene hans er på feil side. Han måtte også få en hjertetransplantasjon umiddelbart, fordi det lille hjertet hans var så svakt.

Legene måtte forsyne kroppen hans med blod og oksygen på kunstig vis, som en midlertidig løsning. Men i det lange løpet var det bare en hjertetransplantasjon som kunne redde ham. Men situasjonen ble bare verre og verre, da Lincoln vokste, og tilgangen på blod og oksygentilførsel ble for liten. Foreldrene kunne ikke gjøre annet enn å se på mens den lille sønnen deres kjempet for livet.

Tre måneder passerte, før de fikk høre at en hjerte-donor var tilgjengelig. Lincoln ble fraktet til en spesialklinikk i Seattle, hvor legene håpet på å utføre transplantasjonen så snart som overhode mulig. Men tiden flyr, og Lincoln blir svakere. Selv når det ble klart at det nye hjertet var på vei til sykehuset, var det en nådeløs kamp mot klokka.

Legene jobber febrilsk for å holde Lincoln i live.

«De masserte hjertet hans, men det hjalp ikke. De måtte skjære han opp, og kirurgen pumpet hjertet for hånd, i det åpne brystet hans.» sier moren Mindy.

Når legene fikk høre at det nye hjertet var på vei, satte de innsatsen i høygir. De måtte holde ham i live til hjertet ankom.

Transplantasjonen gikk raskt og uten problemer. Det eneste som gjenstod var å se om lille Lincolns kropp ville ta i mot det nye hjertet på riktig måte. I noen nervepirrende minutter var Lincoln offisielt død…

 

[adsense2]

 

 

…Helt til det nye hjertet omsider begynte å banke! Kroppen hans hadde tatt godt i mot det nye hjertet, og han overlevde. Alle kunne nå puste lettet ut.

En organdonor hadde reddet livet hans. Donasjonen var anonym, men foreldrene kan ikke engang begynne å beskrive hvor takknemlige de er.

Takket være en fremmed persons uselviske handling, kan denne babyen nå se frem til å leve et langt og lykkelig liv, noe som ellers hadde vært umulig.

Del den utrolige historien om Lincoln med vennene dine på Facebook!