Denne 10-åringen har en genial oppfinnelse. Som skal redde barn fra å dø i varme biler!

2654

Hver sommer kan man lese tragiske historier om det. Det forferdelige som ikke skal skje: barn blir forlatt i varme biler og dør av hete.

Men nå har en 10 år gammel gutt kommet på en løsning for å redde hundrevis av barn.

På en varm sommerdag, kan bilen fort bli en dødsfelle. Når solen steker, stiger temperaturen raskt, og bilen forvandles fort til en badstue. For småbarn blir det fort varmt, og hvis de blir sittende for lenge er de i livsfare.

Bilen kan også være en dødsfelle på samme måte for kjæledyr. Dessverre hører vi gang på gang historier om hunder som har blitt etterlatt i bilen, som har død av varmen.

Men i USA er det et spesielt stort problem med småbarn som dør i varme biler. Siden 1992 er det rundt 712 registrerte tilfeller.

Men takket være 10 år gamle Bishop Curry fra Texas, kan kanskje mange av disse dødsfallene forhindres. Bishop ble dypt rørt da en nabogutt døde i en varm bil. Da bestemte han seg for å gjøre noe med problemet – og han begynte å skissere en innretning som skal redde liv.

Maskinen Bishop har laget skal kjenne om temperaturen i bilen begynner å bli for høy – og svarer med å blåse kald luft.

Den har også en innebygd antenne, og kan automatisk varsle foreldrene, samt nødetatene.

Enn så lenge er maskinen i utviklingsfasen. Men med hjelp fra faren sin, har Bishop klart å samle inn 200.000 kroner for å utvikle, produsere, og patentere produktet.

Det er ganske utrolig å tenke på at denne ideen kom fra en 10 år gammel gutt. Vi tror virkelig Bishops oppfinnelse kan gjøre en forskjell, og ønsker han lykke til videre i prosessen.

Nedenfor kan du se en nyhetsreportasje om Bishop og oppfinnelsen hans.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!