15. juli 2024

Han gnir en halv løk mot hånden. Det høres rart ut, men grunnen er helt GENIAL!

Løk er en slik ingrediens som er universal på kjøkkenet – den kan ta smaken til nye høyder og er derfor ett produkt de fleste av oss har liggende hjemme.

Men visste du at løken også har massevis av andre fordeler, som ikke har noe med matlaging å gjøre? Gul løk har nemlig en mengde med helsefordeler, og kan fungere både som smertestillende, virushemmende og bakteriedrepende. Jeg hadde ingen aning om dette – men tydelig kan den gjøre underverker og til og med lindre insektbitt og dempe høy feber.

Framover kommer det aldri til å gå tomt for løk hjemme hos meg!

1. Insektbitt

Løk er altså ett bra komplement til smertestillende – og en av fordelen er at den kan lindre sviende insektbitt. Gjennom å gni den mot hånden kommer løken til å suge ut giften og forhindre at det klør.

2. Øreverk

Ett gammelt, klassisk kjerringråd er at løken kan lindre øreverk. Gjennom å stappe en bit i øret kommer ørevoksen til å mykne opp – og dempe smerten. Utrolig!

3. Forkjølelse

Løken kan absorbere bakterier og giftige stoffer veldig bra – noe som gjør at den kan sette en stopp for en kommende forkjølelse. Legg en skrellet løk eller en bit som er skjært opp på ett fat og sett fatet ved siden av deg før du skal legge deg om natten. På morgenen kommer du til å føle deg mye bedre!

4. Feber

Det høres rart ut, men ett annet triks med løken er å legge den i sokkene (1), før det er på tide å sove! Dette hjelper til å dempe en feber eller influensa på samme måte som den hjelper mot forkjølelse så kommer du til å føle deg mye bedre når du våkner om morgenen.

5. Blodsukkernivå

I følge Mitt Kjøkken inneholder løk proteiner, fibrer, vitamin C og flavonoider. Gjennom å spise en bit løk med jevne mellomrom kan det også bidra til å senke ditt kolesterolnivå – og holde blodsikkernivået på ett jevnt og bra nivå.

 

[adsense2]

 

Bonus:
Som om det ikke skal være nok med alle helsefordelene er løken også ett bra middel for å få det til å lukte godt i hjemmet. Som vi har nevnt tidligere kan fersk løk absorbere bakterier – og gjennom å skjære noen snitt i en løk og la den ligge framme, rengjør den luften i ditt hjem som det har luktet litt ekkelt i. Genialt!

Dette var nytt for meg – jeg kommer definitivt å gi løken en sjanse på flere måter framover. Del gjerne videre med dine venner så de også kan lære seg hvor mye en løk kan være bra til!