Han skulle leke med ”kompiser” – da helte de bensin over ham og tente på!

11518

Den 10-år gamle gutten Kayden Culp har alltid blitt mobbet på skolen fordi han han lesper og har nedsatt hørsel.

Derfor ble han kjempeglad når tre andre gutter helt plutselig ville leke med ham. Men ”kompisene” hadde helt andre planer – og satt fyr på Kayden.

Det var forrige søndag at 10-år gamle Kayden hoppet opp på sykkelen og dro i vei for å leke i et øde hus i amerikanske Kerrville sammen med tre klassekamerater.

Det var i hvert fall det Kayden trodde, men guttene hadde andre hensikter. Like etter at Kayden hadde dratt sin vei så kom det en alarm om at det øde huset brant – og både politi og guttenes foreldre skyndet seg til stedet.

Der fant de Kayden hardt brannskadet. Han ble umiddelbart sendt til sykehuset med helikopter og skal i følge pårørende ha sagt at en annen gutt ”gjorde dette mot meg – han satt fyr på meg”. Dette skriver Washington Post.

kayden4

En av de mistenkte guttene ble straks pågrepet og dømt – men politiet har nå begynt å spekulere om det hele kan ha vært en ulykke og at Kayden har kommet nær en allerede eksisterende brann i huset.

Kaydens mor, Tristyn Hatchett, er dermed sikker i sin sak. ”Dette var ingen ulykke!” skriver hun på Facebook.

Den sjokkerende hendelsen har fått mye oppmerksomhet. Guttens pårørende har startet en innsamling for å betale sykehusregningene og for at Kayden skal bli en stemme for alle barn rundt omkring i verden som blir utsatt for mobbing – og de generøse bidragene har strømmet inn fra vanlige medmennesker, helt over familiens forventninger.

kayden5

Målet var å samle inn 15 000 dollar, cirka 130 000 kroner, men på bare noen dager har familien fått inn 273 895 dollar via innsamlingsidene GoFundMe og YouCaring – noe som tilsvarer nærmere 2,4 millioner (!) kroner.

”Om jeg kunne så hadde jeg takket hvert eneste individ personlig for tankene, bønnene og gavene”, skriver mamma Tristyn Hatchett på Facebook.

 

[adsense2]

 

Guttens tilstand er fortsatt livstruende – men alt er mer stabilt. På Facebook skriver mamman Tristyn Hatchett at det sakte men sikkert går framover.

Her kan du se et videoklipp av hendelsen. Så forferdelig – men som familien sier så kan Kayden forhåpentligvis bli en stemme for alle andre barn som blir mobbet, så mobbingen kan ta slutt en gang for alle. Del gjerne artikkelen videre med vennene dine!