19. juli 2024

Mannen planter et tre på samme sted hver dag – 37 år senere blir verden forbløffet over resultatet!

I en verden som ikke alltid føles så trygg og kjærlighetsfull blir man ekstra glad av å se ekte ildsjeler, som forvandler planeten vår til noe bedre.

Jadav Payeng vokste opp på Majuli i India.

En gang i tiden var dette stedet en grønn oase, helt dekket av tett skog. Men i takt med at menneskene hugget ned trærne for sin egen gevinst, så ble mye av plante og dyrelivet på øyen forstyrret.

For 37 år siden bestemte Jadav seg for at han var nødt til å gjøre noe. I 1979 plantet han sitt første tre på et øde område på Majuli, noe han har fortsatt med siden da.

I dag har den tidligere ødemarken blitt forvandlet til en frodig skog, nesten dobbelt så stor som Central Park. Det en gang så ufruktbare landskapet minner i dag mer om et tropisk paradis og i takt med at skogen kom tilbake kom også dyrene.

I dag betrakter 115 elefanter, neshorn, hjort og tigere skogen som sitt hjem.

o1

En stor del av Majuli besto av ufruktbare sandbanker som var utsatt for erosjon, men takket være Payengs skogplanting er det i dag for det meste en grønn skog.

I følge Payeng var det en drøm å kunne gjenskape den naturlige, frodige skjønnheten som en gang var på Majuli – men drivkraften var framfor alt å få plantene og dyrene til å vende tilbake.

o2

Takket være Jadav Payeng er nå 550 hektar dekket av skog og et rikt dyreliv med elefanter, hjorter og tigere.

o3

 

[adsense2]

 

Filmen «Forest man» fikk pris som beste dokumenter ved filmfestivalen i Cannes 2014 og handler om Jadavs livsverk.

Er det noen som fortjener respekt og berømmelse så er det vel Jadav? 

Del gjerne hans fantastiske engasjement videre om du vil at flere skal få sjansen til å hylle ham!


[widget id=»text-13″]