Familien trodde 11-åringen var hjernedød. Men 4 år senere våkner hun og avslører ALT!

2229

Når Victoria Arlen var bare 11 år gammel, ble hun rammet av en mystisk sykdom. En sykdom som etterlot henne i en helt hjernedød tilstand.

Hun var en frisk, positiv og energisk jente. Hun elsket å trene og var veldig aktig. Men bare to uker etter at hun ble rammet av en influensa-lignende sykdom, ble hun lam fra livet og ned. Kroppen hennes sluttet gradvis å fungere, og til slutt klarte hun verken å snakke, spise eller røre seg. Legene fryktet det verste, og fortalte foreldrene at datteren sannsynligvis aldri ville komme seg igjen.

Men etter 2 år i koma skjedde det noe uventet. Legene oppdaget en ørliten forbedring i Victorias tilstand. Hun våknet – men kroppen ville fortsatt ikke reagere. Hun kunne høre og oppfatte alt som foregikk rundt henne, men var ikke i stand til å kommunisere. Hun var fanget i sin egen kropp.

Legene fant ut at det var to separate diagnoser, som forårsaket hevelse i både hjerne og ryggmargen, som var årsaken til at hun havnet i koma.

Men Victoria var sterk. Lyder ble til ord, rykninger til bevegelser, og hun begynte sakte men sikkert å spise normalt igjen.

Men livet ville aldri bli det samme. Legene ba henne om å forberede seg på å leve resten av livet sitt i rullestol.

Men Victoria nektet å gi opp håpet. Det gjorde heller ikke familien, som hele veien sørget for å holde motivasjonen hennes oppe. Og til slutt var det brødrene som hjalp henne med et stort gjennombrudd.

Victoria elsket å svømme før hun ble syk, men siden hun fortsatt var lam i beina, trodde hun aldri hun ville få muligheten til å svømme igjen. Men der tok hun feil!

Brødrene kastet Victoria i bassenget som en spøk – men til alles store overraskelse begynte hun å svømme med en gang!

Da skjønte hun at det var svømming hun måtte bruke energien sin på for å komme seg tilbake til dit hun var.

Hun ble bedre og bedre, og i 2012 klarte hun til og med å kvalifisere seg til De Paralympiske Leker i London – hvor hun stakk av med tre sølvmedaljer og et gull!

I den forbindelse ble den inspirerende historien om Victorias sykdom og rehabilitering kjent for verden. Hun ble intervjuet av tv-kanaler, aviser og magasiner, og fikk reise rundt og holde forelesninger.

Men historien tar ikke slutt der.

Victoria fant Project Walk, et senter som spesialiserer jeg på å hjelpe lammede folk å gå igjen.

Og det var alt hun trengte. Med 6 timer trening hver dag, begynte hun sakte med sikkert å komme seg. Hun gikk fra å sitte i rullestol til å gå med krykker – og til slutt var hun sterk nok til å kaste fra seg krykkene også!

«Jeg kan ikke akkurat si at hver dag er perfekt. Det er fortsatt veldig utfordrende å gå. Jeg trener flere timer daglig, og de dagene jeg føler meg lammet i beina, tar jeg i bruk krykkene eller rullestolen.» forteller hun til ESPN.

De siste årene har vært fryktelig tunge for Victoria og familien, men de holder fortsatt fast på håpet. Få med deg hele historien i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!