10-åringen med autisme sjokkerer alle med sangstemmen sin. Så bryter han sammen av juryens svar!

3737

Calum Courtney er en 10 år gammel gutt som virkelig elsker musikk. Men til tross for at han ser ut som et hvilket som helst barn, har guttens oppvekst vært langt fra normal.

Calum har mild autisme, noe som gjør at han har problemer med å skape og opprettholde sosiale relasjoner. Men det er også en fordel – som gjør at han kan opptre foran fremmede mennesker uten problemer.

«Vi ser på autismen som superkrefter. Det tar kanskje litt fra andre deler av livet, men det gir ham superkrefter når det gjelder musikk.» sier Mammaen Tupney.

For noen måneder siden hadde Calum en opptreden i en matbutikk, som umiddelbart ble en viral suksess – som til slutt endte med at han ble invitert til å spille inn en singel.

«Han visste ikke selv hvor flink han var før han så videoen fra butikken. ‘Mamma, jeg er jo faktisk ganske flink!’ sa han.» forteller den stolte moren.

Men Calum er ikke bare flink til å synge. Når han var 18 måneder gammel lærte han seg å spille trommer på egen hånd. Og med så mye musikalsk talent som Calum, var det bare naturlig å ta musikken et skritt videre – så han meldte seg på talentkonkurransen Britain’t Got Talent.

En noe nervøs Calum inntok scenen, men så fort han begynte å synge Jackson 5 låten «Who’s Lovin’ You», senket han skuldrene. Og bare se hvordan han reagerte på juryens tilbakemeldinger!

Se Calums opptreden i videoklippet nedenfor.

Del gjerne den unge guttens talent med vennene dine på Facebook!