Her har håndverkeren på seg høyhælte sko på jobb. Når jeg leser hvorfor blir jeg IMPONERT!

1001

For en stund tilbake spredtes et bilde av noen blodige føtter på sosiale medier. En servitør i Canada hadde blitt tvingt til å gå en hel dag med høyhælte sko. Uken etter, under årets filmfestival i Cannes i Frankrike, gikk skuespilleren Julia Roberts barfot på den røde løperen, for å sette lys på de gammeldagse kvinneidealene.

Med utgangspunkt i dette, bestemte håndverker og komiker, Emil Andersson, seg for å teste en dag på jobben i høyhælte sko – bokstavelig talt.

Under hashtaggen #highhealsatwork gikk han på flisleggerjobben sin i et par rosa, høyhælte sko.

«Det var rett og slett ekkelt», sier han til Aftonbladet.se.

Aftonbladet skriver at det var ut i fra debatten om likestilling mellom kvinner og menn at 25-åringen bestemte seg for å gjøre dette.

«Jeg så bildene av Julia Roberts og de blodige føttene, og syntes det kjentes veldig feil. Tenk om man var tvungen til å gå i høyhælte sko hver dag på jobb?» Sier han til avisen.

rosasko

Som sagt, som gjort. Emil fikk tak i et par rosa pumps på 10 centimeter i størrelse 43 og gikk på jobb. Denne dagen skulle han legge gulv i en leilighet i fjerde etage, uten heis.

«Det var forjævlig. Tvers igjennom motbydelig. Jeg hadde nesten håpet at det skulle komme blod slik at det skulle se like ille ut som det føltes. Føttene ble helt mørbanka, røde og med inngrodde negler», sier han til Aftonbladet.se.

 

rosasko2

Emil har startet en utfordring på sosiale medier: «Challenge, high heels at work». Han har også lagt ut en video på sin Youtube-kanal. Enn så lenge er det bare han selv som har tatt utfordingen, men han har fått mye berømmelse for sitt initiativ.

 

[adsense2]

 

«Jeg har fått veldig positiv respons. Det er mange som synes det er bra at jeg lyser opp problemet», sier han til Aftonbladet.se.

Del denne videoen med vennene dine om du synes det Emil gjør er bra!