Kvinnen trodde hun var gravid med firlinger. Helt til legen gjør en utrolig oppdagelse!

1836

Ajibola Taiwo har nesten alt hun alltid har ønsket seg: en jobb hun liker, en kjærlig ektemann, og et vakkert hjem. Men det er en ting som mangler i hennes og ektemannen Adeboyes liv: barn!

I flere år forsøkte paret fra Nigeria å oppfylle den store drømmen, men lyktes ikke…

Selv om de var lykkelige sammen, oppfordret Adeboyes familie og venner ham til å finne en fruktbar kvinne, og forlate Ajibola. Men han nektet. Han elsket sin kone, og hun skulle bli gravid – det tok bare «litt tid».

Og denne lille tiden skulle vise seg å være 17 år. Iløpet av disse 17 årene ble alt forsøkt: kunstig befruktning, hormonterapi, utallige undersøkelser, også videre….Som til syvende og siste fikk en prislapp på rundt 140.000 euro (1,3 mill NOK) – alt forgjeves….

Helt til mirakelet inntraff, etter nesten to tiår: Ajibola ble gravid. Og ikke nok med det, hun var gravid med 4 babyer! Trodde hun iallefall…

Men så kom den ordentlig store overraskelse: Ajibola var ikke gravid med 4 barn…Heller ikke 5. Hun hadde 6 babyer i magen! Paret ble overlykkelige, men samtidig nervøse.

Men sekslingene lot ikke foreldrene bekymre seg så lenge – fødselen begynte nemlig etter bare 30 uker. Den 11. mai 2017, arbeidet 40 ansatte ved sykehuset med fødselen. Fødselen var krevende, men resultatet snakker for seg selv!

Selv om flerfødsler er forbundet med høy risiko, gikk det problemfritt for de erfarne legene, sykepleierne og jordmødrene. Alle var utslitte, men fornøyde!

Foreldrene og legene har gjennom prosessen utviklet sterke vennskap. Adeboye og Ajibola er utrolig takknemlige for hjelpen de har fått av sykehuspersonalet.

Barna var friske og veide mellom 700 og 1300 gram, men er fortsatt på sykehuset under observasjon.

Den lange ventetiden ga virkelig uttelling. Taiwo-familien føler seg godt representert, og paret ser frem til utfordringene smårollingene vil medføre.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!