Hva skjer med kroppen hvis du spiser agurk hver dag? Fordelene vil garantert overraske deg!

5492

Du har helt sikkert hørt at agurker inneholder mye vann. Nesten bare vann. Men det stemmer faktisk ikke.

Agurk er så mye mer enn bare vann. Til tross for det høye innholdet av vann, inneholder de også fiber, mineraler og vitaminer. Så hvorfor ikke spise agurk hver dag? Kroppen din kommer til å takke deg!

Selve agurken inneholder blant annet vitamin C, vitamin A, vitamin K og folsyre. Skallet inneholder viktige mineraler som molybden, kalium, kobber og magnesium. Agurk inneholder dessuten også silisium, et stoff som styrker kroppens bindevev.

Agurk inneholder også fisetin, som ser ut til å spille en viktig rolle i hjernens helse. Fisetin er et antiinflammatorisk flavanoid som har vist seg å være beskyttende mot Alzheimers, og som bidrar til å opprettholde kognitive funksjoner hos personer med sykdommen.

Hvis du har problemer med fordøyelsen kan agurk være løsningen. Agurker er rike på de to mest grunnleggende elementene som trengs for en sunn fordøyelse: vann og fiber!

Kalium er et stoff som kan bidra til å senke blodtrykket. En gjennomgang av de beste studiene utført på kaliuminntak viste at høyere inntak «er forbundet med lavere risiko for hjerteslag, og kan også redusere risikoen for hjertesykdommer».

Å spise agurk er også en fin måte å holde seg hydrert på. Agurker inneholder tross alt 95,5 prosent vann.

Flavonoidene, de antiinflammatoriske stoffene i agurker, har også vist seg å kunne begrense frigjøringen av frie radikaler i kroppen, noe som kan redusere smerte.

Et annet problem som kan løses ved å spise agurk er dårlig ånde. Dårlig ånde er vanligvis forårsaket av bakterier i munnen. Grønnsaker som er rike på fiber og vann, som agurker, kan øke spyttproduksjonen, noe som bidrar til å «skylle bort» bakterier.

Agurk kan til og med brukes innen hudpleie. Det har vist seg at agurker potensielt kan være like effektive som antirynkemiddel i kosmetiske produkter.

Agurk inneholder som sagt vitamin K. Dette vitaminet er avgjørende for å opprettholde friske bein. Lavt inntak av vitamin K har vært forbundet med høyere risiko for benbrudd.

Og siden agurker knapt inneholder noen kalorier (13 kalorier per hundre gram), er de utmerket for å mette magen samtidig som man opprettholder en sunn vekt.

Lærte du noe nytt om agurker i denne artikkelen?

Del gjerne informasjonen med vennene dine!