13. juni 2024

32-åringen fikk dødsdommen da han veide 306 kg. Men se på han NÅ, etter å ha gått ned 208 kg!

Alle som noen gang har prøvd å gå ned i vekt vet hvor vanskelig det kan være. Å dag etter dag spise sunt og holde seg i fysisk aktivitet krever en nye viljestyrke, selvdisiplin og energi.

Det vet amerikaneren Ronnie Brower alt om.

I 2013 veide han nemlig 306 kilo. Og på grunn av sin ekstreme fedme og usunne livsstil, kunne han ikke engang forlate huset sitt – noe som førte til at han mistet jobben sin.

«Jeg var deprimert, avhengig av tabletter og alkohol, og kunne spise 10 doble cheeseburgere og 2 pizzaer på en og samme gang.» forteller han.

Men da han ble fortalt av en lege at han sannsynligvis ikke ville leve til han fylte 30 år, innså han at han måtte gjøre noe.

Sammen med Nick Murphy, en personlig trener, satte han seg et mål. Men veien dit var både lang og tung.

Til å begynne med trente Ronnie hjemme i sengen sin. Han var nemlig for stor til å komme seg opp.

Til slutt klarte han, med Nicks hjelp, å ta noen situps. Han endret kostholdet sitt helt, og gikk fra usunn fastfood til næringsrike måltider og grønnsaker.

Etter 75 dager kunne Ronnie omsider reise seg, noe han måtte gjøre så ofte som mulig for å styrke benmusklaturen.

På bare 100 dager hadde han gått ned hele 45 kilo, og han klarte endelig å komme seg til treningssenteret.

Ronnie fortsatte å trene og spise sunt i månedene som kom, og kiloene fortsatte å rase av. Til slutt hadde han gått ned utrolige 208 kilo!

Men det ekstreme vekttapet satte sine spor. Ronnie ble sittende igjen med 14 kilo overflødig hud som ikke kunne trenes bort. Han måtte legges under kniven for å få det utseendet han alltid hadde drømt om.

Operasjonen etterlot et stort arr på Ronnies mage, men det bryr han seg ikke om. Tvert imot. Hvis noen spør han om hvor arret kommer fra, ler han bare og sier at han ble angrepet av en hai.

Men vekttapet betydde ikke bare et sunnere liv for Ronnie. Han møtte også kjærligheten i sitt liv.

24 år gamle Andrea Masella veide 113 kilo da hun begynte på det samme treningssenteret som Ronnie. Det var kjærlighet ved første blikk, og sammen kvittet de seg med nesten 300 kilo.

Nå har Ronnie en beskjed til alle som vil lykkes som han og Andrea har gjort:

«Hvis du har en sterk vilje og anstrenger deg, så kommer du til å lykkes!»

I videoen nedenfor kan du bli med på Ronnies utrolige reise mot et sunnere liv.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!