Jenta har mistet kontrollen på lemmene sine. Men for å finne årsaken, måtte legene lete i HÅRET!

6145

Amanda Lewis fra La Grande i den amerikanske delstaten Oregon, lastet nylig opp en urovekkende video på Facebook. Videoen viser hennes tre år gamle datter Evelyn – som faller om og oppfører seg merkelig.

«Vi hadde en ganske urovekkende morgen… Jeg ønsker å dele dette, slik at resten av dere er klar over dette.» skrev hun i et Facebook-innlegg.

Den merkelige oppførselen hadde begynt kvelden før, etter kveldsbadet. Evelyn ville ikke stå opp for å kle på seg pyjamasen. Hun oppførte seg grinete, og endte opp med å sove sammen med moren hele natten.

Neste morgen kunne den 3 år gamle jenta knapt på på egne bein, og foreldrene ble livredde for hva som kunne være galt.

Pappaen hadde selv lidd av en sjelden hjernesvulst. Svulsten ble oppdaget da han tjenestegjorde i militæret. Kunne datteren ha arvet sykdommen? Tanken slo paret.

«Denne morgenen kunne hun ikke stå. Hun kunne knapt gå eller krabbe, og slet med å bruke hendene. Vi bestemte oss for å ta henne med til legevakten, fordi symptomene bare ble verre. Vi var ganske bekymret.» skriver Amanda.

De tok med datteren til legevakten, og riktignok fant legen ut hva årsaken bak jentas tilstand var.

Legen fortalte foreldrene at de i løpet av de siste 15 årene bare hadde sett lignende symptomer hos et dusin barn, og at de mistenkte at det var en infeksjon som var årsaken. Og det skulle vise seg at han hadde rett. I håret på jenta, ble det funnet en flått – som var årsaken til at jenta var delvis lammet.

Hvis man ikke behandles raskt nok, kan det være farlig. Etter noen dager rammer lammelsen det respiratoriske systemet, som fører til døden.

Etter at flåtten er fjernet, går det over iløpet av en dag eller to. De første dagene etter legebesøket var det bare litt kløe som plaget Evelyn.

Nedenfor kan du se videoen Amanda publiserte på Facebook.

«Hun er nå tilbake til sitt gamle jeg.» skrev Amanda nylig på Facebook. I dette tilfellet gikk det bra, men symptomene på flåttbitt er noe alle bør kjenne til, slik at behandling kan settes i gang umiddelbart.

Del derfor denne artikkelen med vennene dine på Facebook!