Forskere avslører: Dette skjer med kroppen hvis du drikker bare vann i 1 måned!

3780

Vann må vi ha for å leve. Mange matretter inneholder mye vann, og det er selvfølgelig bra. Men det er også viktig å få i seg nok væske ellers.

Men det er langt ifra alle som bare drikker vann for å fylle kroppen med væske. Mange drikker brus, energidrikke, kaffe og te. Dessverre er mange av disse drikkene fulle av sukker, smakstilsetninger og konserveringsmidler.

Så hva skjer med kroppen hvis du bare drikker vann i én måned?

1. Metabolismen stimuleres
Når man sover mister kroppen mye vann. Dette underskuddet skal kompenseres for med det samme man står opp.

Hvis du drikker et glass kaldt vann på tom mage, øker du stoffskiftet med 30 prosent den kommende timen.

2. Du lever lengre
Ett ekstra glass vann om dagen kan gjøre at du lever lengre, ifølge en ny studie fra Lunds Universitet.

Det reduserer dessuten risikoen for hjerte- og karsykdommer, nyresvikt, samt type 2 diabetes. Forskerne klarte å senke hormonet vasopressin i testgruppen, ved å få dem til å drikke mye vann.

Hormonet vasopressin, som kontrollerer kroppens væskebalanse, øker risikoen for kardiovaskulære sykdommer, type 2 diabetes, kronisk nyresykdom og tidlig død.

3. Hjernen fungerer bedre
Hjernen er et av de viktigste og mest hardtarbeidende organene. Den består av 85 prosent vann, så det er anbefalt å «mate» den med det den trenger. Siden vann er et av drivstoffene til kroppens «motor», kan økt inntak av vann bidra til økt konsentrasjonsevne.

4. Fungerer mot forstoppelse

Forstoppelse er et vanlig problem, preget av uregelmessige tarmbevegelser og vanskeligheter med å gå på do.

Økt væskeinntak anbefales som regel som en del av behandlingen mot forstoppelse, og det finnes vitenskapelige bevis som bekrefter at dette virker. Kullsyreholdig vann har vist seg å være spesielt effektivt for å lindre forstoppelse.

5. Motvirker nyrestein
Noen undersøkelser viser at økt inntak av vann kan forebygge nyreproblemer, spesielt hos personer som har hatt nyrestein tidligere.

6. Gå ned i vekt
Å drikke mye vann kan dessuten hjelpe deg å gå ned i vekt. Det skyldes at vannet får deg til å føle deg mett, og at det øker stoffskiftet.

7. Gir deg mer energi
Å miste så lite som 2 prosent av kroppens vanninnhold kan svekke fysisk ytelse betraktelig. Derfor er det viktig å fylle på med vann!

8. Sparer penger
Sist, men ikke minst, du sparer penger! I motsetning til saft, brus, kaffe, te, eller hva det måtte være, er vann gratis. Det bør jo i seg selv være grunn nok til å drikke mer av det.

Det finnes altså mange gode grunner til å drikke mer vann. Det er godt for både kroppen og økonomien – og ikke minst miljøet!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!