Legen hånes av kollegene fordi han skriver navnet sitt i pannen. Så innser de hvor genialt det er!

2227

Det er ikke alltid like lett å huske navnet på nye personer man møter. Spesielt ikke hvis de jobber som sykepleier eller lege, og har halve ansiktet tildekket av et munnbind.

Akkurat den tanken hadde legen Rob Hackett i hodet, da han fikk en idé som i utgangspunktet ble hånet av hans kolleger.

Rob Hackett jobber på flere forskjellige sykehus i Sydney i Australia. Og fordi han har flere arbeidsplasser, er det mange mennesker og navn å huske – men da de store deler av arbeidsdagen har munnbind på seg, blir det enda vanskeligere.

Derfor fikk han en idé. Han skrev navnet sitt i pannen, slik at andre enkelt kunne finne ut hvem han var. Men forlaget ble ikke tatt godt i mot i første omgang.

Kollegene gjorde narr av ham, og spurte om han hadde problemer med å huske sitt eget navn. Men Rob skulle få sin revansj. Det kunne nemlig redde liv.

Leger jobber under mye stress, og i slike situasjoner kan sekunder utgjøre forskjellen på liv og død.

«En pasient hadde hjertestans og det var sikkert 20 personer i rommet. Det var vanskelig da jeg ba om et par hansker, da den personen jeg spurte trodde jeg pekte på personen bak ham.» forteller Rob.

Å skrive navnet sitt på seg er bare en måte å spare noen sekunder på. I stedet for å peke på en person og be om et instrument, er det mye enklere å si et navn.

Selv om Robs medarbeidere fikk seg en god dose latter til å begynne med, skjønte de etter hvert hvort genialt det faktisk var.

Rob tok også til Twitter for å oppfordre flere til å gjøre det samme. Hovedsaklig av to grunner:

Gjør dette, og du kan demonstrere hvordan en enkel løsning kan forbedre hvordan vi tar vare på pasienter.

Ikke gjør dette, og du kan demonstrere hvordan helsesektoren og helsevesenet går bakover, mot forandringer og forbedringer.

Siden Rob publiserte oppfordringen, har sykepleiere og leger over hele verden begynt å skrive navnene sine på hodet.

Rob har bidratt til å gjøre arbeidsplassen sin mer effektiv, og øker dermed sjansene for å redde liv.

Del gjerne artikkelen hvis du er enig i at dette er en fantastisk idé!