Hell dette krydderet i en sprayflaske. Det som skjer med plantene dine vil forbløffe deg!

73999

Kanel er et av de mest populære krydderne i verden, og det har blitt brukt til ulike formål siden antikken. Krydderet inneholder mange kraftige antioksidanter og er kjent for sine anti-inflammatoriske egenskaper. Derfor er det kanskje ikke overraskende at kanel har noen fantastiske helsemessige egenskaper, og er gunstig for kroppen i riktige mengder.

Men visste du at planter også kan ha godt av dette velduftende krydderet? Her er 5 gode grunner til at du bør bruke kanel neste gang du ønsker å pleie plantene dine!

1. Skremmer insekter

1

Hvis du har insekter som ødelegger plantene dine, kan du bli kvitt de hjelp av litt kanel.

Alt du trenger å gjøre er å strø litt kanel rundt planten, eller på det området du opplever dette problemet.

2. Mot uønsket sopp

2

Sopp kan i noen tilfeller være våre planters verste fiende. Hvis du finner mugg eller sopp på en plante, kan du strø på litt kanel. Det hindrer soppen i å spre seg.

Noen ganger kommer soppen opp fra jorden ved siden av plantene, men det kan også løses med litt kanel på det utsatte området.

3. Leger sår

Det hender at man ved uhell skader plantene sine, når man f.eks. skal fjerne ugress. Men det er ingen grunn til bekymring: Kanel har faktisk vist seg å hjelpe skadde og syke planter.

Tilsett litt kanel på skaden, og planten vil etter hvert helbrede og vokse seg sterkere, i følge Steg för Hälsa.

4. Stimulerer hormoner

3

Du trenger absolutt ikke å bruke kjemikalier for å stimulere plantenes hormoner.

[adsense2]

 

Prøv heller å strø litt kanel på frøene når du planter. Du vil spare massevis av penger, og plantenes røtter kommer til å vokse seg veldig sterke.

5. Mot sykdommer

Du kan selv lage et effektivt soppmiddel til plantene dine, men kanel som en av ingrediensene. Bland 1/2 liter vann, 2 malte aspirintabletter og 1 spiseskje kanelpulver.

La blandingen stå i 12 timer, sil væsken og hell den over på en sprayflaske. Spray blandingen på plantene, og så er det bare å vente mens ingrediensene begynner å virke.

4

Jeg kommer i alle fall til å ha kanel i tankene neste gang jeg skal gi plantene mine litt ekstra pleie.

Del gjerne disse nyttige tipsene videre, slik at alle kan ha grønne, sunne planter!