Kvinnen hånet 3-åringen for «jentesokkene» hans. Morens svar? Dette bør alle foreldre lese!

3258

Å se barn behandle hverandre dårlig er noe av det mest smertefulle jeg vet. Ingen barn fortjener å bli mobbet eller ertet. Derfor kjente jeg at det kokte da jeg leste dette innlegget på Facebook.

En kvinne forteller som hvordan barnet hennes ble hånet av et annet barn i bagehagen fordi han hadde på seg «jentesokker», rett foran øynene på den andre mammaens øyne. Ikke bare sa mammaen ingenting, hun stemte inn på de ekle kommentarene. Innlegget har nå spredt seg i en rasende fart, og over 80.000 mennesker stiller seg bak mammaen som skrev det. Vi voksne har et ansvar. Hvis vi ikke viser barna våre hvordan vi skal behandle medmennesker, hvem skal gjøre det da?

«Til moren som hentet barnet sitt i barnehagen. Du trodde kanskje ingen hørte deg, men jeg kan forsikre deg om at jeg gjorde det! Når barnet ditt påpekte at sønnen min hadde hjerter på sokkene sine, og hånet ham fordi det var jentesokker. Du fikk meg til å miste troen på denne verden når du holdt med barnet ditt og lo med.

Sønnen min er 3 år gammel, han elsker hjerter, han elsker fargen rosa, og han elsker å leke med dukker og barnevogner. Men det han elsker mer enn noe annet, er å være fri til å gjøre sine egne valg.

Han valgte disse sokkene i butikken, og han valgte å bruke dem i dag. Hvorfor skal vi lære våre barn at noen ting er for gutter og noen ting er for jenter? Hvis min sønn vil ha på seg en kjole, så kan han det! Hvis han vil ha på seg en stor hatt, så kan han det! Og hvis han vil ha på seg sokker med hjerter på, så skal han få lov til det! Jeg vil oppdra sønnen min til å være den han vil være, og jeg setter ikke pris på at mennesker som deg forteller han at det han har på seg er feil, eller diktere hva han bør og ikke bør gjøre.

Dette er den perfekte alderen for å la barna våre ta sine egne beslutninger og la dem finne ut hvem de vil være, ikke bare slik samfunnet sier de burde være! Dette er min sønn og jeg elsker ham. Jeg vil virkelig sørge for at hun, og alle andre som synes det er greit å skille klær, leker etc. etter kjønn, ser dette, og jeg håper at det trange synet deres erstattes med et åpent sinn.»

Del gjerne artikkelen hvis du også er enig med kvinnen!