Rektoren blir rasende når pappaen tar med barna på ferie. Men les det perfekte svaret hans!

103298

Det med skole og fravær er aldri lett. Lærere må kunne planlegge, og hvis elevene stadig er fraværende, blir det ikke lett å  henge med på undervisningen.

Men noen ganger, spesielt hvis det er foreldrene som er ansvarlige for at barna ikke er på skolen, kan noe sånt som en familieferie være like lærerikt som noen dager på skolen.

Når pappaen Michael Rossi skulle løpe i Boston Marathon, noe han lenge hadde drømt om, ville han gjerne ha med seg familien sin på den uforglemmelige turen. Og for at det skulle ble en lærerik tur for barna, planla han besøk på flere historiske plasser og museum.

Skolens rektor likte dog ikke Michaels beslutning, og uttrykte seg i et brev til faren.

«Kjære Hr. og fru Rossi:

Jeg er klar over at familien deres nylig var på en liten ferietur. Jeg vil at dere skal vite at Abington Skole ikke anser familieferier som gyldig fravær, uansett hvilke aktiviteter som inngår i turen.

Skolen har ikke mulighet til å overse familieferier, eller evaluere hvor lærerik reisen var. Datoene barna deres var borte fra skolen vil bli oppført som ugyldig fravær…»

Pappaen likte ikke brevet fra rektoren særlig godt, og svarte umiddelbart:

«Kjære rektor,

Selv om jeg setter pris på din omtanke om våre barns utdanning, kan jeg forsikre deg om at de lærte like mye på de 5 dagene vi var i Boston, som de hadde gjort på et helt år på skolen.

Barna våre fikk en opplevelse de bare får en gang i livet, noe som ikke kan læres i et klasserom eller leses i en bok.

I løpet av de 3 skoledagene de gikk glipp av (som bestod av standardprøver de kan ta når som helst) lærte de om hengivenhet, engasjement, kjærlighet, utholdenhet, å overvinne motgang, patriotisme, amerikanske historie og idrett.

De så pappaen sin overvinne skader, dårlig vær, en nær slektning døde, og mange andre hinder for å nå sine personlige mål.

De fikk også oppleve kjærligheten og støtten fra tusenvis av mennesker som støttet andre i å oppnå sine mål.

I maratonløpet så de blinde løpere, løpere med proteser og folk med andre fysiske hindringer. De fikk også se folk som løp for å samle inn penger til veldedighet. Alt dette opplevde de mens de var vitne til det mest prestisjefylte og historiske maratonløpet i verden.

Barna fikk også hedre ofrene for en meningsløs terrorhandling, og de fikk høre om uansett hvilke grusomheter som rammer dette lander, kan ikke terrorisme påvirke den amerikanske sjelen. 

Dette er ting som de aldri kommer til å kunne lære seg i klasserommet. De fikk også gå på Freedom Trail (en historisk vei i Boston), besøkte plassen for «Boston Tea Party», Bostonmassakren, og gravene der flere personer som signerte den amerikanske uavhengighetserklæringen hviler.

Dette er ting barna skal lære på skolen, men først om ett år eller mer. Så skal man se slik på det, så er våre barn faktisk foran skjemaet.

De besøkte også et akvarium, prøve gode matretter, og utførte mange timer mer fysisk aktivitet som turgåing og svømming.

Vi setter virkelig stor pris på innsatsen de fantastiske lærerne og ansatte legger i våre barn, og vi elsker virkelig den opplæringen de får på skolen.

Men jeg nøler ikke et øyeblikk med å gi barna mine noen dager fri, for å kunne gi de opplevelser som de har hatt den siste uken.

Takk for tiden din.

Vennlig hilsen 

Michael Rossi

Man skal aldri undervurdere skoleundervisning, men jeg tror likevel denne pappaen har mange gode poeng.

Del denne artikkelen med vennene dine hvis du er enig med Michael!