Videoen av jenta ble delt av mobberne. Nå ber moren alle foreldre om å sjekke barnas telefoner!

4590

Mobbing er forferdelig. Men den som ikke har blitt utsatt for det selv har nok litt vanskelig for å forstå hvor forferdelig og ødeleggende det kan være å bli trakassert hver dag.

Det mange ser ut til å ha problemer med å forstå, er at selv det som skrives på sosiale medier kan ha den samme effekten på folk, som noe du sier direkte til vedkommende person. Faktisk kan effekten være enda mer ødeleggende når mobbingen foregår gjennom noen av de digitale platformene vi bruker. Plutselig er du ikke beskyttet noe sted, og selv når du går hjem fra skolen, følger mobberne etter deg.

Leigh Davey er mamma til en jente som de siste 7 månedene har blitt utsatt for alvorlig mobbing. Nå har hun delt et innlegg på Facebook, hvor hun skriver om datterens fryktelige opplevelse, og at hun prøvde å ta sitt eget liv som følge av mobbingen.

Det sterke innlegget belyser problemet med holdingen rundt mobbing i dag, og at det virker som ingen ønsker å ta et reelt ansvar. Nå håper hun at den sterke historien vil hjelpe flere foreldre å ta ansvar og snakke med barna sine om dette.

«I dagens samfunn har barn (fordi de er barn), en tendens til å tro at det er greit å sende hatefulle meldinger uten konsekvenser. Jeg har hatt samtaler med disse barna hvor de kaller meg «gammel kjærring», fordi jeg har forsvart datteren vår og gått direkte til foreldre for å be dem om å få barna sine til å slutte. Jeg har selv snakket med barna, men blitt trakassert av foreldrene for det.

Skolen sier at de ikke utviser noen elever på grunn av mobbing, fordi ‘alle barn har rett til utdanning.’ Hva skjedde med vårt barns rettigheter?»

«Datteren vår har blitt sendt hjem flere ganger for å ha skadet seg selv på skolen. Hun får ikke bruke en blyantspisser, fordi hun tar ut bladet og kutter seg selv.

Skolen fortalte med også at jeg måtte lære barnet mitt å være motstandsdyktig mot mobbingen. Ja, de sa faktisk det.

Datteren vår har blitt filmet når hun sitter ved pulten sin på skolen, med bena litt spredd, og med en fantastisk billedtekst om lukten. Det ble lagt ut på Snapchat. Jeg brukte 90 minutter med politiet da de prøvde å avgjøre om det var fotografering og distribuering av pornografisk materiale. Ja, en 12-åring kan bli straffet hvis innholdet oppfyller visse kriterier. Dessverre gjorde ikke videoen av datteren vår det, men hun ble likevel utsatt for latterliggjøring. Konsekvensene? Jenta som publiserte filmen mistet leketimen. Personen som filmet? Ingenting, fordi ingen ville fortelle hvem det var.

Det er greit å verbalt angripe på skolen, ettersom de slipper så billig unna – og dermed tenker de slik om det virkelige verden også.

Forrige uke var jeg på legevakten i over 5 timer, men psykiatere, leger og sykepleiere – fordi datteren vår hadde planlagt å ta selvmord. På tirsdag skal jeg i retten for å søke om et besøksforbud for en 12-åring som har mobbet henne. Alt fordi foreldrene ikke tar ansvar for sine barn, og skolen ikke kan gjøre noe med det.»

«Skolen har en sikkerhetsplan for det mobbede barnet, vår datter, og mobberen. Mobberen mister pause- og lunsjprivilegiene sitt. Dette er straff på baby-nivå!

Vær så snill, i denne forferdelige tiden med sosiale medier (eller anti-sosiale medier som vi kaller det), sjekk meldingene til barna dine. Enhetene deres er privilegier, ingenting mer eller mindre – så sørg for at de er høflige og respektfulle i meldingene sine.

Lær barna å prate, og ikke bruke meldinger eller sosiale medier for å diskutere forskjellene sine. Mobbing påvirker hele familier, ikke bare den som blir mobbet. Det må stoppes, og det nå! Del gjerne videre!»

Vi er så enige! Alle må ta sin del av ansvaret, lære barna sine forskjellen på rett og galt, og lære dem hvordan de skal opptre på sosiale medier.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!