13. juli 2024

Toåringen kollapser midt i lekestunden. Fem timer senere, får hun en hjerteskjærende diagnose!

Forestill deg at toåringen din er ute og leker i hagen en vakker sommerdag. Alt er fint, du nyter været, og ungen koser seg. Men plutselig forandres alt: Toåringen kollapser, og blir liggende ubevegelig på bakken.

Det var akkurat det som skjedde med Eileen Goulding fra Irland. Sønnen Billy kollapset, og innen hun kom seg bort til ham, var han rød i ansiktet og kroppstemperaturen økte i en enorm hastighet.

Ambulansen fraktet ham til sykehuset, men legene kunne ikke hjelpe ham – de visste ikke hva som var galt. Bare fem timer senere, var den lille gutten lam fra nakken og ned.

Etter en rekke undersøkelser, konkluderte legene med at det trolig var snakk om transvers myelitt, en betennelse som rammer seg på begge sidene på en bestemt del av ryggraden. Betennelsen kan lede til lammelse.

«Det er trolig snakk om en underliggende sykdom. Han kan ha blitt infisert av et virus, men selv om han ikke ble syk, så lagde immunforsvaret hans antistoffer for å drepe det. Men til slutt angrep antistoffene immunforsvaret i stedet.» sier moren til Independent.

Mange leger har undersøkt Billy for å finne en løsning, men bare en har kommet opp med en plan som ser ut til å fungere i praksis. Derfor startet Eileen en innsamlingsaksjon på nettstedet GoFundMe, for å dekke kostnadene – og reisen til London, hvor Billy kunne få behandlingen han trengte.

«Han har følelse i hele kroppen, men vi håper at behandlingen vil hjelpe ham nok til at han kan bruke den ene armen sin. Slik det er i dag kan han bevege sin venstre arm litt, men vi håper han får bedre bevegelighet, slik at han ikke er fullstendig lammet. Funksjon i en av armene vil gjøre at han kan komme seg rundt i en rullestol.» sier moren.

Det er vanskelig å forestille seg hvor vanskelig det er for Billy og familien, men vi ønsker de lykke til på veien videre.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!