Sykepleieren oppfordrer alle med iPhone til å gjøre denne endringen. Den kan redde LIVET ditt!

7174

Alle vet hvor viktig det er å ha kodelås på telefonen sin. Hvis den blir stjålet, blir det vanskeligere for tyven å få tilgang til din personlige informasjon – og hvis du har hemmelige bilder eller samtaler på telefonen, er kodelås et must.

Men det er også en stor ulempe ved å ha kodelås på telefonen – hvis det skjer en ulykke.

Alle telefoner har muligheten til å ringe nødnummeret selv om de er låst, men da får man ingen informasjon fra telefonen. Det kan gjøre det vanskelig for ambulansearbeiderne og sykehuspersonellet ved ulykker eller sykdom.

Nå oppfordrer derfor en sykepleier folk til å gjøre denne lille endringen på mobilen sin. Det kan redde liv!

Det skjer ofte at alvorlig skadde eller bevisstløse personer kommer til sykehuset, og noen ganger vet man ikke engang hvem personen er. Hvis personen ikke har legitimasjon på seg, er det vanskelig å danne seg et bilde av personen medisinske historie.

Sykepleieren Julia Thompsons tips handler om en enkel endring, som kan gi helsepersonell tilgang til navn, personnummer, eventuelle sykdommer, og nærmeste kontaktpersoner – uten å måtte låse opp telefonen.

I et innlegg på Facebook skriver hun:

«Jeg jobber på et sykehus og ser stadig pasienter som kommer inn på akuttmottaket, men vi har ingen anelse om hvem de er, deres medisinske historie eller hvem nærmeste pårørende er..og mobiltelefonen deres er låst!

Mange vet ikke at man kan sette opp noe som heter «Medisinsk ID» på telefonen sin, om man har appen «Health» (gratis på iPhone). Jeg visste ikke om dette selv, før jeg fikk meg en iPhone.

Det tar bare noen minutter, og fungerer også for Android-brukere. Der du velger hvilken informasjon som skal vises, kan du til og med legge til kontaktinformasjonen til dine nærmeste.

Slik gjør du hvis du har en iPhone;

Søk etter «Health» blant appene dine, den skal allerede være installert. Hvis ikke kan du laste ned den gratis fra AppStore.

Åpne appen. Nederst til høyre ser du en knapp der det står «Medisinsk ID».

Her kan du fylle inn navn, personnummer, helsetilstand, allergier, og andre medisinske opplysninger. Du kan også fylle inn telefonnummeret til din nærmeste slektning.

Ikke glem å krysse av på «Vis på låseskjerm».

Lagre endringene, så er alt klart! For å se opplysningene, trenger du bare å trykke på «Nødanrop», deretter «Medisinsk ID».

Lignende apper skal også være tilgjengelige for Androidtelefoner.

Denne informasjonen kan gjøre jobben til helsepersonell mye enklere, og dermed kanskje redde livet ditt.

Vi oppfordrer alle til å gjøre denne endringen på telefonen sin i dag!

Del artikkelen med vennene dine for å spre tipset!