Denne kremen har eksistert i over 100 år. Men visste du om alle DISSE bruksområdene?

174890

Nå til dags tror mange at tigerbalsam tilhører fortiden. De fleste bestemødre har brukt det lenge, men nå er kjemiske alternativ ofte foretrukket. Men tigerbalsam er et produkt som har eksistert i over 100 år.

Den originale utgaven ble utviklet allerede i 1870, av den kinesiske botanikeren Aw Chu Kin, og ble solgt i Singapore. Kremen inneholder selvfølgelig ingen spor av tiger, men mentol, kamfer, cajeput olje, andre essensielle oljer, samt vaselin. Navnet kom fra Aw Chu Kins sønn, Aw Boon Haw (kinesisk for skånsom tiger). Etter at faren døde i 1908, tok han over foretningen. Det var Aw Boon Haw som var markedsføringsgeniet som ga produktet navnet «Tiger Balm». Men hvilke bruksområder har denne kremen egentlig?

1. Myggstikk
Har du blitt bitt av mygg? Ikke noe problem. Smør på litt tigerbalsam, så forsvinner kløen.

2. Insekter
Siden tigerbalsam har en intens og karakteristisk lukt, oppdages den ikke bare raskt av mennesker – insekter fanger den sterke lukten også. Og de elsker den ikke. Derfor kan tigerbalsam også brukes som insektmiddel. Bare legg boksen på bordet, og ta av lokket.

3 Lukt
Hvis du ofte får sterk kroppslukt, kan du smøre deg inn med tigerbalsam på de områdene det gjelder. Lukten av mentol vil nøytralisere kroppslukten.

4. Leddsmerter
Hvis du har hatt en tung dag som har slitt på leddene, fortvil ikke: Smør på litt tigerbalsam, det virker veldig bra.

5. Fargeflekker
Hvis du har malingsflekker eller lignende på hendene, kan det enkelt fjernes ved hjelp av tigerbalsam. Bare gni inn hendene godt, også tørker du bort flekkene med en klut.

6. Skadedyr
Hvis du har et lite insektproblem på noen av tremøblene dine, kan tigerbalsam være løsningen. Gni inn treverket med litt tigerbalsam, så vil den intense lukten drive bort skadedyrene.

7. Sår hals
Med engang du kjenner at du begynner å bli sår i halsen: ta litt tigerbalsam på fingertuppene, og smør inn halsen. Da kan du puste godt når du legger deg, og halsen blir bedre over natten.

8. Tett nese
Tigerbalsam inneholder mye mentol, i likhet med andre medisiner mot forkjølelse. Hvis du smører litt tigerbalsam under nesen og puster dypt inn, vil den garantert løse seg opp. Kremen skal dog ikke påføres på innsiden av nesen.

9. Hodepine
Dette trikset er en skikkelig klassiker: Smør tigerbalsam på tinningen. Hodepinen vil avta, men pass på så du ikke får balsamen på øynene.

10. Verkende føtter
Hvis føttene dine verker, og du har hard hud overalt, så har du løsningen her: Mentolen i tigerbalsam stimulerer blodsirkulasjonen, og gjør alt bedre.

11. Kalde føtter
Apropos føtter: Om vinteren blir man ofte kald på føttene. Men som nevnt ved det forrige punktet, stimulerer tigerbalsam blodsirkulasjonen, og dermed blir føttene varme igjen på et blunk. En positiv bivirkning av dette er at eventuell fotlukt blir erstattet med frisk mentol.

12. Kvalme
Hvis du blir fly, båt eller bilsyk, kan tigerbalsam være en reddende engel. Den åpner opp slik at du får kan puste dypt og rolig, og dermed roe deg selv ned.

13. Friske klær og sko
Opplever du at det noen ganger lukter mugg rundt omkring i huset? Stort sett er det gamle klær eller sko. Men de essensielle oljene i tigerbalsam løser dette problemet. Bare sett en liten skål med tigerbalsam i sko- eller klesskapet, så blir alt friskt.

14. Ubehag i magen
Siden tigerbalsam stimulerer blodsirkulasjon og gjør huden varm, kan den også brukes mot magesmerter. Smør litt rundt navlen, og det fungerer som en varmepute.

Man kan åpenbart bruke denne kremen til mye forskjellig. Derfor er det kanskje ikke så rart at den fortsatt er på markedet, mer enn 100 år etter at den først kom.

Har du noen gode tips til hva tigerbalsam kan brukes til? Fortell oss gjerne om det i kommentarfeltet.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!