Foreldrene sier farvel til sin døende datter. Da sier hun åtte ord, som etterlater alle målløse!

7448

10 år gamle Abby Furco kan ikke huske en tid der livet hennes ikke var preget av en grusom sykdom. Da hun var bare 4 år gammel, ble hun diagnostisert med leukemi.

Legene tok en vurdering av alvorlighetsgraden på Abbys tilfelle, og konklusjonen var ikke optimistisk. De ga henne 20 prosent sjanse for å overleve. Foreldrene ble knust.

I løpet av de neste 6 årene, kjempet Abby seg gjennom en rekke behandlinger, fra benmargstransplantasjon til cellegift og stråling.

«Vi omringet henne med kjærlighet, fordi vi visste at vi kunne miste henne når som helst.» forteller Patty, Abbys mor.

«Det var øyeblikk der vi ikke trodde hun ville overleve, fordi hun hadde så mange infeksjoner som kunne ta livet av henne. Men vi kunne ikke gjøre annet enn å se på at hun kjempet.»

Høsten 2013 virket det som det verste var over. Abby var i god nok helse til å dra på skolen, spille fotball, og leke med venninnene sine – altså et relativt normalt liv.

Men bare et år senere var kreften tilbake, og denne gangen verre enn sist.

«Hun kunne ikke røre seg lenger. Hver eneste bevegelse gjorde utrolig vondt, og hun snakket nesten ikke lenger.» forklarer moren.

Abby fikk en ny benmargstransplantasjon, men denne gangen taklet ikke kroppen hennes det – og hun ble verre. Så begynte nyrene å svikte. Foreldrene forberedte seg på det verste. På dette tidspunktet var ikke Abby våken mer enn 1 time i døgnet, og legene forklarte foreldrene at det var på tide å ta farvel med henne. Abbys søsken måtte også forberedes på det verste, og besteforeldrene satte seg på et fly for å besøke henne en siste gang.

Abbys foreldre begynte på de hjerteskjærende forberedelsene til begravelsen. De valgte ut kiste, og musikken som skulle spilles. Så ble Abby koblet fra maskinene på sykehuset, og sendt hjem. Legene estimerte at hun ville overleve i 48 timer uten maskinene.

Men plutselig, midt i den triste situasjonen, skjedde det et mirakel: Abby våknet, og sa disse åtte ordene til foreldrene sine:

«Jeg har fortsatt så mye igjen i livet.»

Ingen kunne begripe hva som hadde skjedd. Med en enorm entusiasme så Abbys familie, venner og leger på at hun over de neste ukene og månedene ble sterkere og sterkere. Ingen leger skjønte hvordan det var mulig.

«Hun har hatt opp- og nedturer siden, men hvis hun fortsetter slik, kommer hun til å stille oss i veldig dårlig lys.» ler onkologen Jacob Wessler. «Hun viste alle at det umulige var mulig.»

Abbys kreft er nå i remisjon, men fremtiden er fortsatt usikker. Foreldrene er dog fulle av håp.

«Vi har sett hvordan hun kom tilbake fra å være døende.» sier Patty. «Nå ser vi fremover.»

Få med deg hele den mirakuløse historien i videoklippet nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!