21. juli 2024

På bildet smiler tobarnsmoren lykkelig. Men under bordet ser man sporene etter tragedien!

2. mars 2012 er en dato Stephanie Decker aldri kommer til å glemme. Den 42 år gamle mammaen fra Henryville, Indiana (USA) blir påminnet den forferdelige dagen hver dag – når hun ser ned for å ta på seg skoene.

På den katastrofale dagen, mistet hun beina sine. Men hun angrer ikke et sekund på det som skjedde, og hun hadde gjort det igjen.

Stephanie hadde akkurat kommet hjem med sine to barn, Dominic og Reese, da en forferdelig storm plutselig brøt ut.

«Heldigvis er vi innendørs!» tenkte Stephanie først.

Stormen ble verre og verre. Så ille at Stephanie til slutt tok med seg barna og gjemte seg i kjelleren.

«Jeg så ut, og så trampolinen vår fly gjennom luften.» sier hun.

Det ble verre: «På et tidspunkt ristet hele huset. Jeg var livredd for at vinduene skulle blåse opp.»

Instinktivt, pakket hun barna sine inn i et teppe, og la seg oppå dem. Like etterpå ble hele huset revet løs fra grunnmuren.

Det var åpenbart ingen vanlig storm som hadde rammet dem. Det var en tornado som kom rasende i over 280 kilometer i timen og ødela alt som kom i dens vei. På et tidspunkt kikket Stephanie opp, og fikk øye på en stålbjelke som kom ramlende fra himmelen.

«Jeg visste godt at jeg måtte ta en beslutning. Jeg kunne få meg selv i sikkerhet, eller beskytte barna mine. Avgjørelsen var enkel. Jeg ville ofre alt for å beskytte barna mine.»

Hun ofret seg selv, og fikk den seks meter lange stålbjelken over seg – og den enorme vekten knuste beina hennes.

Men katastrofen var ennå ikke over. En annen tornado var på vei, og den plukket med seg alt av søppel, steiner og farlige prosjektiler. Full av adrenalin, ble Stephanie til noe som kan ligne mer på en bjørn enn et menneske. Hun la overkroppen sin over datteren, og tok i mot flyvende vrakrester med sin egen kropp. Hun brakk 8 ribbein og punkterte den ene lungen sin. Men datteren var trygg.

Når tornadoen hadde passert, løp barna for å hente hjelp. Stephanie var hardt skadd, og helbredelsen tok lang tid. Men hun reddet barna, og slapp unna med livet i behold selv – med to ultra-moderne benproteser.

Ett år etter tornadoen, grunnla hun «Stephanie Decker Foundation», en organisasjon som hjelper skadde barn og deres familier med behandlingskostnader og rådgivning etter traumatiserende hendelser.

Samtidig reiser hun rundt som en ettertraktet foredragsholder, landet rundt. Hun kan gå med benprotesene sine, og sier at hun ikke hadde nølt med å gjort det samme igjen.

Huset deres er dog ikke gjenoppbygd ennå. I dag bor de i Sellersburg, 15 minutter utenfor Henryville. Men tobarnsmorens mot og reddet barnas liv, og det er det aller viktigste.

Stephanie er definitivt en heltinne!

DEL denne historien for å hylle Stephanie og hennes heroiske innsats!