Nå blir all offentlig transport gratis. Men det gjelder bare for de som bor HER!

720

Xavier Bettel, den nylig gjenvalgte statsministeren i Luxembourg, annonserte nylig at regjeringen hans vil gjøre alt av offentlig transport i landet gratis. Vedtaket gjelder tog, trikker og busser, og vil tre i kraft i sommer.

Dette gjør Luxembourg til det første landet med gratis offentlig transport.

Det lille landet, som grenser til Belgia, Tyskland og Frankrike, har over 400.000 pendlere som reiser til og fra nabolandene. I fjor innførte de gratis transport til alle under 20 år. Luxembourg har for øyeblikket EUs høyeste antall biler i forhold til befolkning.

Tiltaket kommer forhåpentligvis til å få flest mulig til å sette fra seg bilen og heller reise med offentlig transport istedet, noe hele verden har godt av.

Er dette noe vi burde innføre i Norge?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!