2 kvinner håner jenta med Down syndrom. Da gjør en fremmed noe som rører moren til tårer!

6478

Pamela De Almeide vet godt hvordan det føles å bli baksnakket, stirret på og behandlet anerledes. Ikke så mye for sin egen del – men for datteren Sophia. Hun har Down syndrom.

Når Pamela trodde at hun begynte å bli tykkhudet og at ingenting kunne sjokkere henne lenger, skjedde det noe veldig spesielt.

Hun var på kaféen Tim Hortons med sine to døtre. Men dessverre var det noe der som skulle forstyrre familiens koselige stund. En kvinne satt og stirret på Pamela og døtrene Emma og Sophia. Hun og venninnen sin satt og hvisket til hverandre – og pekte på Sophia.

Slik beskriver Pamela hendelsen:

«To kvinner som satt ved siden av oss begynte å hviske og stirre. Dette er noe vi opplever ganske ofte, siden datteren min ble født med Down syndrom. Jeg så at disse kvinnene snudde på hodene for å se henne bedre, helt uvitende om at jeg satt og stirret tilbake på dem. I dag plaget det meg. Det plaget meg virkelig.» skriver Pam.

Samtidig var det et eldre par som begynte å bevege seg mot Pamelas og jentene. Pam trodde først at det var flere fremmede som bare ville ta en nærmere titt på Sophia – men så skjedde det uventede.

«Mannen hilste på Sophia med en high-five og et håndtrykk, og Sophia smilte og vinket. Han så på meg med tårer i øynene og sa: ‘Jeg har en historie jeg veldig gjerne vil dele med deg. Men jeg er redd for at jeg ikke skal klare å fortelle den uten å begynne å gråte’. Jeg ble nysgjerrig og oppmuntret ham til å fortelle.»

Mannen fortalte Pam om noe han hadde sett på nyhetene kvelden før. Der var det et intervju med en kvinne som nylig fikk et barn med et vanskelig handikapp – og moren var på nyhetene for å forsvare sin beslutning om å beholde barnet.

«Poenget er at du aldri vet hvilken innvirkning en person kommer til å ha på verden. Du kan aldri vite hva en person kan gjøre, før du gir den personen en sjanse.» sa mannen, før han så inn i Pams øyne og avsluttet med å si:

«Du er en vakker person. Datteren din er vakker. Gratulerer!»

De fine ordene tok Pam skikkelig på senga, og rørte henne til tårer. Mannen var den første som gratulerte henne med Sophia og fortalte henne hvor vakker og verdifull hun er.

La denne historien være en påminnelse, om at uansett hvordan vi ser ut, er vi alle like verdifulle og unike på vår måte.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!