8 tegn på at du får i deg for lite magnesium. SLIK oppdager du faresignalene!

6687

Det finnes mange forskjellige vitaminer og mineraler der ute, noe som kan gjøre det vanskelig å fastslå nøyaktig hva kroppen vår mangler eller trenger mer av.

De fleste av oss er vant til å spise omtrent det samme hver uke, uten at vi nødvendigvis tenker over hvilke næringsstoffer vi faktisk får i oss. Men faktum er at mange kvinner lider av mangel på protein og jern, noe som påvirker hvordan man føler seg i hverdagen.

Men bortsett fra proteiner, karbohydrater, fett og forskjellige vitaminer, finnes det en rekke andre stoffer som viktig for at kroppen skal fungere optimalt. Som for eksempel magnesium.

Et sunt og friskt menneske trenger omlag 300-450 milligram magnesium hver dag. Ifølge professor Robert Tigerstedt var det gjennomsnittlige daglige inntaket av magnesium på rundt 1250 milligram i vesten tidlig på 1900-tallet. Nå er det altså bare en fjerdedel av det.

Magnesium spiller en spesielt viktig rolle i produksjon av energi, muskel- og nervefunksjon, benstyrke og en rekke andre ting som holder oss lykkelige og friske.

Er du usikker på om de får i deg nok magnesium eller ikke, kan du gå gjennom denne listen og sjekke symptomene:

1. Muskelkramper

Muskelkramper er både slitsomme og smertefulle og kan være et resultat av magnesiummangel.

National Library of Medicine fant ut at magnesiumtilskudd reduserte forekomsten av muskelkramper drastisk. Spesielt for kvinner som opplevde muskelkramper i svangerskap.

2. Høyt blodtrykk

For høyt blodtrykk er et tegn på at hjertet jobber for hardt. Ifølge American Heart Association har studier vist at magnesiumtilskudd gir en markant reduksjon i blodtrykket.

3. Forstoppelse

Magnesium drar til seg væske i tynntarmen. Magnesiumtilskudd kan derfor gjør at mer væske trekkes inn i tarmen. Det gjør at avføringen blir mindre tørr og kompakt, og kroppen har enklere for å presse den ut.

4. Angst

Alle som har slitt med det vet hvor tungt angst kan være å kjempe mot. Men ifølge Psychology Today kan magnesium spille en viktig rolle i å redusere stress og uro. Tidsskriften hevder at stresset «spiser» magnesium, så sørg for å fylle på godt med mineralet.

5. Uregelmessige hjerteslag

Magnesium hjelper med å holde hjerterytmen jevn. Derfor får mange utskrevet magnesiumtilskudd for å regulere rytmen.

6. Søvnproblemer

Det kan være en million ulike grunner til at man ikke får sove om natten, og mangel på magnesium er en av de.

Ifølge noen amerikanske forskere fikk pasienter med søvnproblemer magnesiumtilskudd, og det skal ha forbedret søvnkvaliteten deres betraktelig.

7. Sjokoladesug

Det trenger ikke nødvendigvis å være mangel på magnesium som gjør at du blir sugen på sjokolade, men det kan være årsaken. Sjokolade inneholder nemlig rikelig med magnesium.

8. Du tar medisiner

Det kan være enkelt å hoppe over det som står med liten skrift på medisinene man tar. Når det er sagt, kan enkelte medisiner forårsake magnesiummangel.

Ifølge Ancient Minerals kan visse typer antibiotika, noen prevensjonsmiddel, astmamedisiner og hjertemedisiner forårsake mangel på magnesium.

Hvis du finner ut at du mangler magnesium, er det dog ingen grunn til panikk. Man kan enkelt få i seg mer magnesium ved å spise for eksempel cashewnøtter, gresskarfrø, banan, mørk sjokolade.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!