De mobbet gutten for de røde fregnene. Når fotografen tar disse bildene ser han noe som får tusenvis til å like det.

20001

Rødt hår er globalt sett sjeldent. Forskere har regnet ut at maks to prosent av verdens befolkning har røde lokker og det er kanskje derfor det har oppstått så mange myter om folk med rødt hår igjennom årene.

Gjennom historien har rødhårige ofte blitt skildret som vampyrer, hekser, demoner eller djevelen. Dessverre virker det som visse av disse absurde tankene lever videre idag. Til tross for at det er 2016 får mennesker med rødt hår og fregner ofte slengt hån mot seg og mange rødhårige barn mobbes for sine røde fregner.

Fotografen Brock Elbank ble lei av det og bestemte seg for å hylle skjønnheten og det vakre med det røde håret og fregnene.

Elbank letet opp kvinner og menn med fregner for å skape fantastiske portrett. Med sitt prosjekt håpet han at vi kunne vise at man ikke alltid trenger å se like ut. Røde fregner er kanskje ikke det mest vanlige, men det er nettopp derfor vi burde se skjønnheten i det.

[adsense2]

«Jeg får masse mailer fra folk som sier de har blitt mobbet for fregnene sine da de var barn, men nå har lært seg å se skjønnheten i fregnene», sier Elbank til BBC og fortsetter:
«Jeg har aldri skjønt hvorfor folk ikke liker dem. Jeg elsker det uvanlige. Altfor mange mennesker forsøker bare å gli inn.. Jeg synes mennesker som stikker seg ut burde hylles. Jo mer, desto bedre!»
Se bildene i videoen under!Jeg synes bildene, fregnene og det røde håret er fantastisk! DEL om du er enig!