Sover du med en vifte på soverommet om sommeren? Da bør du være obs på disse farene!

9789

Hvis du er en av de som har satt opp en vifte på soverommet for å takle de varme sommernettene, bør du lese dette. Det kan nemlig være farlig å sove med viften på hele natten.

Ja, det er behagelig med en kjølig bris – men det kan gjøre deg syk.

Ifølge Sleep Advisor flytter viften luften rundt i rommet. Men den blåser også støv og pollen opp i luften. Støvet og pollenet får man deretter i seg gjennom nese og munn når man puster.

Hvis du har astma kan den kjølige brisen derfor gjøre mer skade enn du tror.

En annen ulempe er at den kjølige luften som blåser mot deg kan tørke ut huden. Og hvis du sover med øynene delvis åpne, kan du oppleve at øynene blir tørre og irriterte. Det samme gjelder munnen hvis du sover med den åpen.

Dette kan føre til at kroppen produserer overdrevet mye slim for å kompensere for tørrheten. Slimet kan teppe bihulene, og forårsake hodepine.

Et annet problem som kan oppstå er muskelsmerter. Hvis du våkner med stive eller ømme muskler, kan viften være årsaken.

Det er fordi den konstante strømmen av kjølig luft kan føre til at musklene spenner seg. Dette problemet er mest vanlig hos folk som sover med viften nært ansiktet eller nakken.

Men det er selvfølgelig fordeler ved å ha en vifte på soverommet også. Det regulerer temperaturen i rommet og hindrer at du våkner av svette og klamhet. Men prøv andre løsninger for å senke temperaturen.

En måte å gjøre dette på er å åpne vinduer/dører en liten stund før du skal legge deg, slik at det blir gjennomtrekk.

Del gjerne informasjonen med vennene dine på Facebook!