Fantastiske nyheter, folkens! Her er fem gode grunner til hvorfor DU bør spise mer iskrem i sommer!

1377

Det er deilig med sommer og sydenvarme, men noen ganger kan det bli litt i det meste laget, og da trenger man å kjøle seg ned med noe kaldt og forfriskende. En av de beste måtene å gjøre det på er å spise is.

Er du glad i is? Hvem er vel ikke det! Du tenker sikkert: is smaker jo godt, men det er kanskje ikke er så veldig sunt. Tro om igjen! Å spise is hver dag kan faktisk være veldig bra for kroppen din. Her er fem grunner til det:

1. Is gir næring.
Iskrem, uten for mange ekstra ingredienser (som f.eks. sjokolade), kan – tro det eller ei – være et ganske næringsrikt mellommåltid. Is inneholder melk, forutenom en rekke viktige næringstoffer som kroppen din trenger, deriblant kalsium, kalium og B-vitaminer.

2. Is hjelper deg ned i vekt.
En amerikansk studie har vist at kvinner som spiser en porsjon fettholdig meierivare hver dag, f.eks. iskrem, går mindre opp i vekt enn kvinner som går andre matveier. Det betyr likevel ikke at du kan gomle i deg så mye is du vil – alt med måte, dessverre.

3. Øker konsentrasjonen.
Japanske forskere har kommet fram til at litt is om morgenen kan virke bra på konsentrasjonsevnen. En studie har vist at personer som spiser is til frokost har lettere for å ta til seg ny informasjon. En teori går ut på at det er kulden som gjør hjernen mer oppmerksom, og man har også forsøkt å gi testpersonene kaldt vann, uten at det har gitt samme effekt.

4. Is er bra for sexlivet.
Iskrem er rikt på kalsium og fosfor, som er med på å bygge opp energinivået i musklene, og som gir kroppen din litt ekstra «gnist». Vanilje har dessuten påvist effekt på menns sexlyst. Så dersom du planlegger en runde i sengehalmen med en spesiell mann, kan du jo forsøke å servere ham litt vaniljeis først.

5. Kan øke fertiliteten
Is kan faktisk øke sjansene for å bli gravid. Over 18000 kvinner i alderen 18-42 år deltok i en fertilitetsstudie ved det prestisjetunge Harvard-universitetet. Konklusjonen var at kvinner som spiste is med høy fettprosent en til to ganger i uken hadde mindre sjanse for å rammes av infertilitet ved eggløsningen enn kvinner som spiste is sjeldnere enn dette.

Kommer du til å spise mer is etter å ha lest dette? Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!