Moren finner den 3 uker gamle babyen bevisstløs etter kjøretur. Nå advarer hun andre foreldre!

6010

Det er ingenting som er verre i livet enn å se sitt eget barn kjempe for livet.

Dessverre var det akkurat dette som skjedde med den skotske moren Kristi Clark (28 år) og hennes ektemann Christopher Clark (29 år) 4.april i år. Paret bestemte seg for å tilbringe en dag sammen med sine døtre, tre år gamle Malena og tre uker gamle Harper, men dagen forvandles snart til et mareritt.

Etter turen hadde familien en lang hjemreise på grunn av rushtrafikken. Tilslutt kom de seg endelig hjem, men etter og ha lagt Harper på leketeppet innser paret umiddelbart at noe er veldig galt. Harpers lepper hadde blitt helt blå, hun biter kjevene hardt sammen og det kommer hvitt skum fra munnen og nesen hennes. Nå ønsker Kirsti å advare andre foreldre.

4.april skulle vært den perfekte familieturen for Kirsti og Christopher. Klokken 14.30 dro paret ivei for en ettermiddag fylt med shopping og moro med sine to små døtre.

Klokken 18.30 satt de i bilen for å kjøre hjem. Reisen hjem tok 1 time og 45 minutter, med Harper fastspent i barnesetet sitt som vanlig. Når de kom hjem, fikk den 3 uker gamle babyen sitte ytterligere 15 minutter ekstra i barnesetet, mens foreldrene la storesøster Malena for å sove.

Men når paret løftet Harper ut av barnesete, oppdager de noen skremmende symptomer og kjører rett til sykehuset.

«Når vi kom hjem var det godt over Malenas leggetid, så vi tok inn bilsetet med Harper, og hun fikk sitte der i 15 minutter mens vi la Malena for natten, sier Kirsti ifølge Daily Record.

«Mannen min tok Harper ut og la henne på fanget sitt, men det så ikke ut som hun hadde det komfortabelt. Så han la henne ned på teppet, og hun sparket rundt seg. Jeg sa til ham at leppene henner så blåe ut, og han kommenterte hvor røde kinnene hennes var. Han løftet henne opp, og jeg kunne se på ansiktet hans at noe var feil».

Til tross for Kirstis frykt for å miste datteren, klarte legene på sykehuset og gjenopplive Harper. De advarte foreldrene om at babyer som sitter mer enn en time i et barnesete blir påvirket av okysgenfall. Det viste seg at Harper hadde fått en hjernerystelse, på grunn av syrenivået. Og når babyen siden ble lagt ned på gulvet, hadde den plutselige syreøkningen fått munnen hennes til å fråde.

Nå gjør Kirsti sitt beste for å advare andre foreldre om det hun mener er en skjult fare: «da de fortalte oss at det var barnesete, kunne jeg ikke tro at det var sant. Jeg trodde «sånt skjer ikke». Jeg kunne ikke forstår hvorfor ingen hadde fortalt oss dette.

Vi har hørt at man ikke skal la babyer sitte i barneseter over natten fordi det skader ryggraden. Men vi har ikke hørt noe sånn som dette. Da min eldste datter var baby, dro vi på en 4 timers tur til Cornwall for å hilse på familie, og vi hadde ingen slike problemer i det hele tatt.

Legene på sykehuset fortalte oss at det vanligvis var et problem med for tidlig fødte babyer, men Harper er en stor baby. Hun veide 3.7 kilo da hun ble født, og nå veier hun 3.9 kg. Etter og ha lært at dette var grunnen, var jeg og Christopher veldig sinte på oss selv. Det føles som vi har gjort dette mot vårt eget barn. Det var fryktelig.

Men vi har pratet med så mange andre, og de hadde heller aldri hørt om dette. Noen av de hadde motstridende meninger. Det var da vi visste at vi var nødt til å dele det som skjedde med Harper, fordi andre foreldre må bli informert. Bare to timer i et bilsete, og vi kunne ha mistet henne, det er forferdelig.

Jeg vil gjerne si til alle andre foreldre at de må følge med på barna sine. Hvis de absolutt ikke trenger å sitte i et barnesete, ta dem ut, fordi det er ikke verdt det vi måtte gå gjennom. Hold øye med barnet ditt, og kjenn barnet ditt. Hvis noe ikke føles riktig, ta dem med til sykehuset straks.

Harper er heldigvis i fin form, og idag føler hun seg bra men situasjonen kunne vært så mye verre. Heldigvis reagerte Kirsti og Christopher umiddelbart da de skjønte at noe var galt, og legene på sykehuset kunne redde barnet.

Visste du om farene som oppstår når babyer får sitte for lenge i barneseter? Del denne historien og spre ordet til familie og venner. Det kan redde et ungt liv.

DEL gjerne artikkelen med vennene dine!