Forskere avslører: Å stirre på kvinnebryst får menn til å leve lengre!

4136

Kvinner lever generelt sett lengre enn menn, sånn er det bare. I den vestlige verden for eksempel, er det ca. 3 år som skiller den gjennomsnittlige levealderen. Kvinner lever til 82, mens menn stort sett ikke klarer seg lengre enn til 79.

Det kan selvfølgelig føles litt urettferdig, men det har noen genetiske forklaringer, og det avhenger av hver enkelt persons livsstil.

Menn er vanligvis langt mer usunne enn kvinner. Det kan selvsagt variere, men nå snakker vi generelt. Det finnes dog, heldigvis, grep menn kan gjøre for å få et lengre liv!

For å hjelpe alle menn der ute har vi, med inspirasjon fra New York Post, laget en liste med 6 vitenskapelige beviste triks som kan øke levealderen til menn:

1. Se på kvinners bryst
Det høres kanskje kontroversielt og tabu ut – men det skaper en glad og positiv følelse i mannens kropp. Det samme skjer hvis man ser på søte dyr. Det er vitenskapelig bevist.

I 2012 publiserte tidsskriftet Archives of Internal Medicine en studie, som så på hvordan positiv tenkning påvirket menns helse. Deltagernes generelle fysiske livskvalitet skal ha økt når de skrev ned positive tanker om morgenen.

De som ikke skrev ned positive tanker kom ikke i nærheten av de samme nivåene.

2. Ha mye sex
Det er kanskje noe mange vil høre, men det er faktisk vitenskapelig bevist. En studie i tidsskriften BMJ har fastslått at regelmessig sex kan senke menns risiko for å dø tidlig med så mye som 50 prosent.

Det handler hovedsaklig om at et aktiv sexliv fremmer den fysiske helsen, og at det reduserer stressnivået i kroppen. Sistnevnte er også en god måte å holde sykdommer unna.

Ved sex frigjøres serotonin, et gledehormon, i kroppen, noe som gjør at vi føler oss bedre på nesten alle mulige måter. I denne studien økte forventet levealder med 3 til 8 år blant de som rapporterte flere orgasmer enn tidligere.

3. Gift deg
Kanskje ikke det du hadde forventet. Spesielt ikke de som referer til kona som «sjefen» eller lignende. Men det er faktisk slik at ekteskap gjør at menn lever lengre. Det har dog mye å si når man gifter seg.

I en undersøkelse med mer enn 127.000 amerikanere, fant man ut at menn som gifter seg etter at de fyller 25 år lever lengre enn de som gifter seg tidligere.

Forskerne har lurt på om det kanskje er slik at helt friske menn har større sjanse til å gifte seg tidlig, enn de med helseproblemer – men tvert imot. Menn med usunn livsstil eller dårlig helse gifter seg faktisk tidligere, og skiller seg sjeldnere.

4. Få barn
En ganske logisk oppfølging etter det forrige punktet. Menn som gifter seg og får barn lever lengre enn de som ikke gjør det.

En undersøkelse i Journal of Epidemiology & Community Health viste at når foreldre når 60 år, øker mannens forventet levealder med 2 år, mens kvinnens reduseres med 1,5 år.

I en alder av 80 år forventes menn med barn å leve 8 måneder lengre enn de uten barn.

5. Vær ansvarlig
Følelsen av å ta ansvar kan gjøre underverk. En rapport i Journal of Personality and Social Psychology kom frem til at folk som bodde på eldresenter og pleiehjem og som hadde noe å ta vare på – som for eksempel en plante – ble bedre på å sosialisere, klarere i hodet og generelt sett i bedre humør. Det kan knyttes til at det å få barn kan øke levealderen.

6. Få en «pappakropp»
De fleste menn går noen kilo opp i vekt etter at de får barn, men det er ikke nødvendigvis negativt.

Boken «How Men Age» argumenterer for at lubne menn har lavere risiko for å få prostatakreft eller hjerteinfarkt. De er også flinkere til å tilbringe tid sammen med barna sine.

Forfatteren Richard G. Bribiescas mener at den økte fettmengden dessuten gjør dem mer attraktive, noe som fordelaktig kan knyttes til noen av de tidligere punktene.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!