Mammaen tok med seg datteren til skateparken. Det tenåringen gjorde da hylles nå av tusenvis!

1306

Vi har alle våre forutbestemte meninger om ting, noen sterkere enn andre. Men når det gjelder tenåringsgutter, har nok de fleste de samme fordommene: de er likegyldige, frekke og lite hjelpsomme.

Det var iallefall det Jeanean Thomas tenkte, da hun tok med seg sin 6 år gamle datter til den lokale skateparken i Cambridge, Ontario, i Canada.

Hun var sikker på at de eldre tenåringsguttene i parken skulle protestere på at den lille datterens hennes var der – men det som skjedde fikk henne umiddelbart til å revurdere sine fordommer.

Jeanean delte historien om det som skjedde på Twitter-kontoen sin, og fikk umiddelbart stor respons:

«Kjære tenåringsgutt i skateparken,

Du er sikkert omtrent 15 år gammel, så jeg forventer ikke at du skal være spesielt moden. Eller at du vil ha en liten jente i skateparken. Men det du ikke vet, er at datteren min har ønsket å stå på skateboard i flere måneder.

Jeg hadde faktisk klart å overbevise henne om at å stå på skateboard ikke bare er noe gutter gjør. Så da vi kom til parken, og så at den var full av tenåringsgutter som røykte og bannet, ville hun umiddelbart dra hjem.

I all hemmelighet ville jeg det selv også, fordi jeg ikke ville bli streng og krangle med deg. Jeg ville heller ikke at datteren min skulle føle at hun måtte være redd noen, eller at hun ikke har rett til å bruke skateparken like mye som dere.

Så da hun sa «mamma, det er fullt av eldre gutter.», svarte jeg rolig:

«Det spiller ingen rolle, de eier ikke parken.»

Hun fortsatte å gå ned rampen, til tross for at du og vennene dine suste forbi henne, og gjorde triks ved siden av henne. Hun rakk bare å kjøre ned rampen 2 eller 3 ganger – før du kom bort til henne og sa:

«Hei, unnskyld…»

Jeg forberedte meg umiddelbart på å argumentere for at hun har like mye rett til å bruke parken som dere. Men så hørte jeg hva du sa til henne:

«Du står feil med føttene. Kan jeg hjelpe deg?»

Så brukte du den neste timen på å vise henne hvordan man holder balansen, og hvordan man styrer. Og hun lyttet til deg, noe de fleste voksne sliter med å få til. Du holdt henne i hånden og hjalp henne opp når hun falt.

Jeg vil at du skal vite at jeg er stolt av at du er en del av samfunnet mitt, og jeg vil takke deg for at du var så snill med datteren min. Hun dro derfra stolt og motivert. Takk til deg!»

Det er alltid godt å få bekreftet at ungdommer faktisk er hjelpsomme og vennlige, og ikke bare ubrukelig som mange eldre mener.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!