9. juni 2024

Babyen ble født med et gigantisk hode. 20 måneder senere, kan ikke legene tro hvordan han ser ut!

Da Ryan og Crystie Grelecki holdt sin nyfødte sønn Parker for første gang, fikk de en storm klump i halsen. De var livredde for babyen.

Parker ble født med en kombinasjon av kraniosynostosis (forbening av kraniet) og hydrocephalus (også kjent som vannhode). Det medførte at hjernen hans bare fylte opp 5 prosent av kraniet. Vanligvis er det 90-95 prosent.

Noen dager etter fødselen måtte Parker opereres. Legene sugde ut den overflødige væsken i hodet hans, og etter to uker kunne han dra hjem. Fire uker senere begynte han fysioterapi.

Mammaen Crystie forteller at det tok lang tid før Parker fikk til å sitte og holde hodet sitt oppe. Men han hoppet rett over krabbe-fasen, og begynte å gå.

Ryan og Crystie har blitt godt kjent med personalet på sykehuset. Leger, sykepleiere, assistenter og terapeuter, alle behandler Parker som om han var et familiemedlem.

«Han er en modig gutt, som har vært gjennom mye. Likevel er han så lystig.» sier en av legene.

20 måneder etter fødselen, er Parker en livlig og glad «skravlebøtte», som moren pleier å kalle ham. Han er full av energi, og nyter livet.

Det er så vakkert å se det gå bra, når alt virket så håpløst fra begynnelsen av. Parker fikk en tøff start på livet, men det vil nok bare gi ham en sterk personlighet!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!