Det ser ut som et helt vanlig hus fra gaten. Men innsiden kommer til å ta pusten fra deg!

3083

Å flytte til et eldresenter, eller et annet spesielt bosted, krever mye. At stedet er trivelig vil da være det viktigste, siden det skal bli en persons nye hjem.

En omsorgsbolig i USA har valgt å gjøre ting på sin egen måte, og nå hylles de over hele verden. Deres tolkning av et trivelig bosted har blitt en stor suksess blant beboerne – og det forstår jeg godt!

«Lantern of Cagrin Valley» ligger i Ohio i USa. det er en av tre innkvarteringer som er spesielt tilpasset pasienter med Alzheimers og demens.

Fra utsiden ser det ut som et helt vanlig hus. Men på innsiden, har eierne virkelig fått pasientene til å føle seg hjemme.

Innsiden består av mange små hus, en promenade og noe som ser ut som en liten golfbane. Akkurat som et lite nabolag på 50-tallet!

Eieren, Jean Makesh, sier at hvis pasienter med Alzheimers hadde bodd på et luksushotell, hadde de ikke hatt noe til å hjelpe dem å huske, da de ikke bodde slik under oppveksten sin.

Derfor ser dette omsorgssenteret ut som det gjør. Alt for at pasientene skal føle seg hjemme, og ha lettere for å huske.

«Alt du ser her har en terapeutisk fordel, en terapeutisk verdi.» forteller Jean.

På Lantern har beboerne også muligheten til å delta på daglige kurs, som skal hjelpe dem å få tilbake minnet og grunnleggende kunnskaper. Jean håper at boligene hvil hjelpe pasienter å bli bedre. Og at hun får se positive forandringer i atferd og hukommelse.

Bli med på innsiden av dette flotte stedet, i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!