18. juni 2024

20-åringen hadde ingen mulighet til å overleve. Da deler han sine siste tanker og følelser!

Pablo Raez var alltid en glad og optimistisk gutt, som likte livet på alle mulige måter. Han elsket sport og var lidenskapelig glad i naturen. Men den 26. mars 2015 ble livet til den unge mannen fra Marbella snudd på hodet.

Da han var bare 18 år gammel, ble han diagnostisert med leukemi. Da begynte det uendelige marerittet med cellegift og benmargstransplantasjon. Sykehuset ble det nye hjemmet hans mens alle krysset fingrene for at behandlingen skulle fungere.

Og faktisk så det ut til å bli bedre: Pablo taklet benmargstransplantasjonen bra og kreften så ut til å være beseiret. Den unge mannen kunne returnere til gamle liv igjen: tilbake til kjæresten Anne, til hobbyene sine, og ikke minst familien.

Men bare 10 måneder senere, knuses alt håp. Kreften kom tilbake, og Pablo måtte gjenta hele behandlingsprosedyren. Men denne gangen var det alvorligere enn sist, fordi det var svært vanskelig å finne en ny donor. Klokken tikket, og legene prøvde å finne kompatibel benmarg. Men Pablo ga ikke opp. Han begynte å dele sine tanker og følelser på internett.

Hver dag kjempet Pablo fryktløst mot den grusomme sykdommen, mens han brukte styrken og motet sitt til å inspirere andre med sine tanker og ord. Alle ville hjelpe «gladiatoren» som han kalte seg, og snart hadde han over 500.000 følgere på Instagram – og alle støttet ham i den vanskelige kampen.

Og i oktober 2016, kom det endelig en god nyhet: legene hadde omsider funnet en passende donor til Pablo.

Men skjebnen hadde andre planer. Transplantasjonen ble ikke vellykket, og i en alder av bare 20 år, fikk Pablo høre at han kom til å dø. Den 25. februar i år måtte han se seg slått av sykdommen. Men like før han døde, delte han sine siste tanker med alle følgerne sine:

«Jeg har tenkt lenge på noe jeg vil dele med dere. Vi lever i en verden hvor vi får betalt for hvor lenge vi jobber. Det betyr at livene våre styres av tiden. Vi lever som slaver i dette byråkratiske systemet. Litt etter litt ødelegger vi denne planeten. Vi smelter polene, starter kriger, dreper mennesker, og mye annet som ødelegger jorden vi lever på. Og alt er for penger. Vi er ikke fornøyd med det vi har, vi vil alltid ha mer. Livet skal leves enkelt. i et samfunn som bryr seg om alle og om planeten. Vi må forstå hva som er viktig, og lære oss å sette pris på det. Vi må elske mer, oss selv og resten av verden. Vær takknemlig for at du er i live og våkner hver morgen.»

Det er alltid trist når unge mennesker dør. Men det er så fint å se at Pablo brukte nettverket sitt til å dele noen veldig viktige tanker og budskap. Vi må elske mer. Både oss selv, andre rundt oss, samt planeten vi lever på.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!