4 tenåringer mobber pensjonisten til tårer. Men de har ingen anelse om hvem som står BAK henne!

10038

Karen Klein hadde ikke hatt det lett. Ikke bare hadde den 68 år gamle kvinnens ektemann gått bort – ti år tidligere hadde sønnen tatt sitt eget liv. Karen levde alene.

En dag i juni 2012, rant begeret over da en guttegjeng på 4 begynte å mobbe henne på bussen. De fornærmet og ydmyket kvinnen, som til slutt brøt sammen i tårer. Men tenåringene skulle få som fortjent – og for Karen skulle alt ta en uventet vending.

Bildene fra bussturen i New York er ingen fryd for øynene. Mens Karen satt på bussen, ble hun raskt offer for guttegjengen. På videoklippen kan man høre at de kaller henne alt mulig stygt, og at hun burde ta sitt eget liv.

Først forsøkte Karen å motstå, og fortelle guttene om å slutte – men de nektet å lytte.

Til slutt ble det bare for mye, og hun brøt ut i tårer.

Guttegjengen var stolte av det de hadde oppnådd. De publiserte den hjerteskjærende videoen på Facebook, hvor de viser hvordan de fikk en eldre kvinne på bussen til å gråte.

Men hverken guttene eller Karen var forberedt på hvilken retning videoen ville ta.

Den begynte å spre seg som ild i tørt gress – men ikke til folk som ville le av Karen…

Folk over hele verden ble skremt – hvordan kunne noen gjøre noe så forferdelig mot en fantastisk gammel kvinne som kunne være ens egen bestemor? Og snart begynte sympatien å strømme inn.

Blant tusenvis av hilsener, støttende ord og klapp på Karens skulder, var det en ting som skilte seg ut: En mann som selv hadde blitt mobbet som ung, 25 år gamle Max Sidorov, bestemte seg for å starte en innsamlingsaksjon!

Max håpet på å kunne samle inn 5000 dollar (40.000 kroner), slik at Karen kunne reise bort på en ferietur. Men innsamlingen fikk mye mer gjennomslag enn som så.

Snart hadde folk fra hele verden gått sammen… og donert 700.000 dollar (5,4 millioner kroner!) til Karen!

«Dere har alle inspirert meg gjennom kjærligheten jeg har fått. Sammen kan vi forandre verden.» skriver Karen på hjemmesiden sin.

Pengene brukte Karen til å starte et fond for å bekjempe mobbing – og hun er evig takknemlig til Max Sidorov, som startet det hele.

«For en fantastisk person. Og fremfor alt så uselvisk.» sier hun.

Men hva med guttene? Vel, de ble utvist fra skolen i et helt år, og måtte gjennomføre 50 timer samfunnsstraff og delta på anti-mobbeprogrammer.

Mobbingen må ta slutt – og akkurat som denne historien viser, kan vi sammen gjøre en forskjell.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!