Datteren nektet å våkne opp etter en lur. Da ser moren nærmere på ansiktet hennes, og løper til telefonen!

2800

De aller fleste er klar over farene ved å etterlate barn eller kjæledyr i varme biler om sommeren. Både i solen og skyggen kan temperaturen nå livsfarlige høyder, og hvert år oppfordres foreldre og bilister til å tenke godt over dette.

Men faren kan ligge rett rundt hjørnet, og noen ganger mye nærmere enn du tror.

Etter at hun fant datteren sin i sengen, døende av heteslag, ønsker Jennifer Abma nå å advare andre foreldre mot den lydløse morderen i hjemmet.

Det var i midten av juli at Jennifer delte skrekkopplevelsen på Facebook. Hun skulle bare sjekke at alt var bra med datteren, da hun la merke til at hun var helt utslått. Hun hadde fått akutt heteslag, til tross for at hun ikke hadde vært ute i solen.

Årsaken sjokkerte mammaen, og innlegget på Facebook, som har blitt delt tusenvis av ganger, viser hvor viktig det er å ha kontroll på temperaturen i hjemmet – og hvor forferdelige konsekvensene kan bli hvis han ikke har det.

«DETTE var min kveld, dette var det mest forferdelige øyeblikket jeg kunne forestille meg, DETTE er alvorlig heteslag.

Det finnes ikke noe mer skremmende enn å ikke få til å vekke barnet sitt. Dette er et klart bevis på at barn ikke trenger å være ute i solen for å få heteslag.

Det tok oss 20 minutter å vekke henne, og da ambulansen ankom, hadde de med seg utredere, fordi de ikke visste hva de skulle forvente seg – akkurat som meg.

Dette er et bevis på hvor fort ting endrer seg.

Anastasia gikk til sengs for å ta seg en liten lur. Jeg hadde ingen anelse om hvor varmt det var på soverommet hennes, før jeg gikk inn for å vekke henne. Hun var gjennomvåt av svette og helt rød i ansiktet.

Ambulansen kom raskere enn jeg noensinne kunne forestille meg, og de tok prøver som viste at blodsukkeret hennes var på 1,2 – men det skulle ha vært over 4. De ga henne noe for å øye blodsukkeret, og etter noen minutter begynte hun å gråte, selvsagt livredd.

Nei, det er ikke min skyld at dette skjedde, men det er vanskelig å ikke klandre seg selv. Dette er en viktig lærdom og forhåpentligvis kan flere foreldre enn meg lære av dette. Sørg for å sjekke rommene i huset ditt, for de kan være like farlige som en varm bil.

Jeg er fortsatt sjokkert, og jeg kan ikke forestille meg hva som ville skjedd hvis jeg ikke hadde gått inn for å vekke henne.

Vi var ikke i tvil om at Gud er på vår side, og jeg er takknemlig for at ambulansepersonalet kom så raskt som de gjorde.»

Spesielt nå om sommeren er det viktig å holde øye med temperaturene – I bilen, men også hjemme, som denne historien er et godt eksempel på.

Del denne artikkelen for å spre Jennifers advarsel!