De ble tvunget til å ta farvel med datteren. Nå ønsker de at alle får opp øynene for dette problemet!

3174

Et tema som folk fortsatt for veldig forskjellige meninger om, er organdonasjon. Noen mener at det er en fin ting å registrere seg som organdonor, men andre er skeptiske til hele ideen.

Men hva om du kunne redde livet til et lite barn?

Adalynn Grace Rogers fra Arlington i USA ble født i januar 2016, med hypoplastisk venstre hjertesyndrom. Den nyfødte datterens tilstand sjokkerte foreldrene Justin og Kristi.

I en alder av bare 2 dager, måtte Adalynn operere. Hun tilbrakte 2 måneder på sykehuset etter operasjonen, men fikk til slutt bli med foreldrene hjem. Hun måtte fortsatt mates gjennom et rør, men hun var frisk nok til å forlate sykehuset.

Hun var en munter og lykkelig jente, som lekte og lo, og utviklet seg fantastisk.

Familien var glad og optimistisk – helt til det utenkelige plutselig skjedde. Adalynns hjerte sviktet plutselig. Legene forklarte foreldrene at datteren måtte få en hjertetransplantasjon for å overleve, men at det ikke var noen donorhjerter tilgjengelig. Derfor måtte Adalynn i en lang og smertefull måned gå med en mekanisk pumpe implantert i brystet.

Foreldrene begynte å bli engtelige for at de ikke skulle finne en donor i tide. Men alt håp forsvant da jenta plutselig fikk indre blødninger i januar 2018. Adalynns lunger ble fylt med blod, og hjernen hennes var uten oksygen i flere minutter før hun ble gjenopplivet.

Og konsekvensene ble forferdelige: Adalynn fikk en alvorlig hjerneskade, og var ikke lenger aktuell for å motta et donorhjerte. Foreldrene visste at det var en dødsdom for datteren. Nå var det bare maskiner som holdt henne i live. De skjønte at det bare var én ting igjen å gjøre: la henne gå.

Midt i sorgen ble foreldrene kontaktet av fotografen Suha Dabit. Hun er lederen av «World of Broken Hearts», en organisasjon som prøver å øke bevisstheten rundt alvorlige medfødte hjertefeil. Suha har selv en datter som har hatt en hjertesykdom – som har blitt reddet av et donert hjerte.

Kristi og Justin ble enige om at Suha skulle få fotografere det verste øyeblikket i livet deres – når de skulle slå av apparatene som holdt datteren i liv. Og den 26.januar 2018 møtte hun familien på sykehuset.

Bildene er hjerteskjærende, men Suha, Justin og Kristi håper at de får folk til å åpne øynene for hvor stor forskjell organdonasjon kan utgjøre.

Se flere bilder av den nydelige jenta, samt bildene fra foreldrenes verste øyeblikk, i bildeserien nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!