Babyen gråt, så moren ga henne ibuprofen. Når hun ser i bleien hennes senere, skjønner hun alvoret!

1850

Dette skjer med millioner av mennesker hver dag: Man føler seg litt uvel, og kaster innpå med ibux. Det var akkurat det Becky Atkinson, en ung mor fra Canada, gjorde da hennes ti måneder gamle datter Alba ikke var helt i form.

Alba holdt på å få sine første tenner, og kunne ikke slutte å gråte av smertene. For å lindre smertene til datteren, ga Becky henne litt melk, frukt og ibuprofen i anbefalt dose. Men selv om smertene forsvant, ble konsekvensene forferdelige.

I løpet av de to første dagene var det ingen komplikasjoner. Men når moren skiftet bleie på Alba på den tredje dagen, fikk hun seg et sjokk. Hun tok umiddelbart med seg datteren til legevakten, hvor det ble klart at medisinen hadde ført til at Alba fikk magesår.

Selv om smertestillende medisiner som ibuprofen ikke er underlagt reseptplikt, ber leger folk om å være forsiktige. Ifølge Dr. Michael Rieder er slike bivirkninger svært sjeldne, men det økende salget av slike legemidler vil naturligvis medføre flere tilfeller.

«Det er selvfølgelig uheldig for de som får bivirkninger, men det er et trygt stoff for de aller fleste barn.» sier Dr. Rieder.

6 måneder etter hendelsen var Alba frisk og i god helse igjen. Becky ønsker nå å benytte anledningen til å advare andre foreldre mot den potensielle faren.

«Du trenger bare å være forsiktig. Du må være godt informert på forhånd. Ikke ta de første medisinene du finner i skapet uten å vite hva bivirkningene er.» sier hun.

Del artikkelen med vennene dine på Facebook!