4-åringen døde 1 uke etter svømmingen. Når legene innser hva som skjedde, kan de ikke tro det!

7434

Denne tragiske historien traff meg rett i hjertet.

Som foreldre, prøver vi alltid å beskytte barna våre fra farer når de dukker opp. Men hva om problemet utløses av noe umerkelig, og symptomene ikke kommer før det er for sent?

Dette bør alle foreldre lese.

Sommeren er endelig her, og med sommeren kommer familieturer til stranden, piknik ved sjøen og svømming i offentlige basseng.

Og barn nyter kanskje svømmesesongen mer enn noen andre. Foreldre derimot, må balansere moroa med å sørge for at barna er trygge.

Enten barna leker i bølgene i sjøen eller i barnebassenget, er foreldre vanligvis på vakt når de er i vannet. Fordi det skal ikke mye til før tragedien inntreffer.

Men selv om du har full kontroll over barna dine, kan det utenkelige fortsatt skje. Den 29. mai var 4 år gamle Frankie, eller Francisco Delgado III, i bassenget med familien sin. Alle hadde det moro, og foreldrene hans holdt et godt øye med ham hele tiden. Ingenting virket unormalt.

Men i løpet av de neste dagene, begynte Frankie å få influensalignende symptomer. Men så gikk de over, og han følte seg bedre.

Så, nesten en uke etter svømmingen, våknet 4-åringen i ekstrem smerte og skrek høyt. Sekunder senere tok han sitt siste åndedrag.

Frankies far var med ham da det skjedde. Han ringte umiddelbart ambulansen, som fraktet den livløse gutten til sykehuset.

Legene og sykepleierne gjorde alt de kunne, men Frankies liv sto ikke til å redde.

Etter en stund kom to leger bort til Tara, Frankies mor, og ga henne den tragiske nyheten.

Guttens lunger var fylt med vann, og han hadde blitt offer for såkalt tørrdrukning.

Tørrdrukning har symptomer, og hvis de blir oppdaget tidlig nok, og medisinsk hjelp oppsøkes i tide, kan vedkommendes liv reddes. Leger anbefaler foreldre å holde et øye åpent for tre symptomer hos barna, som kan tyde på at hjernen ikke får nok oksygen.

Symptomene:
– Pusteproblemer etter svømming
– Døsighet eller søvnighet
– Glemsomhet eller endring i atferd.

Frankies foreldre skulle gjerne ha visst dette tidligere. Hvis de hadde det, hadde sønnen deres kanskje vært i live i dag. Nå håper de at det tragiske dødsfallet i alle fall kan fungere som en advarsel til andre.

I nyhetsreportasjen nedenfor forteller Frankies mor historien.

Del artikkelen for å spre denne informasjonen!