Moren slår på alle kraner og legger seg på gulvet med barna. Slik at hun redder livet deres!

5325

Da den ødeleggende brannen brøt ut i London 14. juni, lå 39 år gamle Natasha Elcock, hennes partner og deres seks år gamle datter og sov – uvitende om dramatikken de hadde i vente.

Da familien skjønte at noe var galt og omsider oppdaget at hele bygningen sto i fyr og flammer, ringte de brannvesenet. De ble bedt om å beholde roen, og ikke forlate leiligheten under noen omstendigheter. Hjelpen var på vei.

Natasha og kjæresten var bekymret, men de stolte på instruksjonene de fikk – de ventet i leiligheten sin i 11. etasje. Så lenge brannen ikke traff leilighetene direkte, skulle ingen forlate leilighetene sine. Bygningen var utstyrt med branndører som kunne holde brannen tilbake i 30 minutter – mer enn nok til for brannvesenet å komme seg til stedet. Det trodde man iallefall.

Etter en og en halv time i frykt, ble Natasha og familien fortalt at de skulle prøve å komme seg ut på egen hånd. Men da de forsøkte å forlate leiligheten, brant de hendene – på dørhåndtaket som nå var glødende varmt.

Natasha ble desperat, men fikk ikke panikk. Hun løp rundt i leiligheten og slo på alle kranene, og lot vannet renne ut over gulvet. Hun tømte vann på veggene og alle overflater hun kunne nå. Familien lå sammenkrøpet midt i rommet, og datteren ble lagt på det gjennomvåte gulvteppet. Dørene ble bøyd, og vinduene begynte å sprekke. De visste ikke hvor lenge de kunne holde ut, eller om det i det hele tatt ville komme noen å hjelpe dem.

Så skjedde mirakelet: rundt klokken 3 om morgenen, etter det som føltes som en evighet i den brennende bygningen, slo brannvesenet inn dørene. De tok med den livredde familien til sikkerhet, og de ble behandlet for røykskader.

Det anslås at minst 30 personer døde i brannen i Grenfell Tower, og mange ble såret og er fortsatt savnet. Hvis Natasha ikke hadde reagert så raskt og smart, hadde hun og familien sannsynligvis vært blant ofrene.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!