Denne drikken ØDELEGGER deg innvending. Men nesten alle drikker den hver dag!

130503

På slutten av fjoråret ble det publisert en ny meta-analyse utarbeidet på bestilling fra WHO (World health organization). Studien inkluderte både randomiserte intervensjonsstudier og epidemiologiske studier. Konklusjonen av studien var at hvis du råder folk til å redusere inntaket av tilsatt sukker, går de ned i vekt, og hvis du råder de til å øke inntaket, går de opp i vekt.

Brus er usunt, og det vet vi. Men visste du om alle disse skremmende fakta om sukkerholdige drikker?

De fleste er inneforstått med at en boks med brus er en real kaloribombe, fullpakket med sukker. Men visste du at å drikke brus kan føre til alt dette?…

1. Diabetes
Diabetes type 2 oppstår som regel i voksen alder, og kan være arvelig. Men sykdommen kan også være forårsaket av dårlige levevaner. Å drikke en brus om dagen øker risikoen med så mye som 67 prosent!

2. Tidlig aldring
Fosfater og fosforsyre tilsettes for å forlenge drikkens holdbarhet – på kroppen vår har de derimot motsatt effekt: Aldringsprosessen øker i hastighet.

3. Blodpropp
En brus om dagen kan øke nivået av triglyserider i blodet med 30 prosent. Dette skadelige blodfettet kan bidra til åreforkalkning, og øke risikoen for blodpropp.

4. Sensitive tenner
Fosforsyre og sitronsyre mykner opp og sliter på emaljen, og kan forårsake permanent korrosjon, noe som kan gjøre tennene gule og sensitive.

 

[adsense2]

 

5. Depresjon
Alle som regelmessig drikker lettbrus med tilsetningsstoffet aspartam, øker risikoen for depresjon med 36 prosent.

6. Kreft
Kvinner som har passert overgangsalderen og regelmessig drikker brus, har 78 prosent større risiko for å utvikle livmorkreft enn kvinner som ikke gjør det. Menn som drikker en brus om dagen øker risikoen for prostatakreft med 40 prosent.

7. Fedme
Folk som drikker to lettbrus om dagen har større midjer enn de som ikke gjør det, viser en studie der forskerne fulgte brusdrikkere i ti år.

8. Nyrestein
De som drikker minst en brus om dagen har 33 prosent større sannsynlighet for å få nyrestein enn de som heller slukker tørsten med vann.

Se selv i videoen nedenfor.

Del gjerne denne nyttige informasjonen med alle du kjenner!