19. juli 2024

19-åringen ser at en blind mann mister penger og at kvinnen bak plukker de opp. Reaksjonen hans er den beste!

19 år gamle Joey Prusak fra Hopkins, Minnesota i USA, jobber i en restaurant i kjeden ‘Dairy Queen’. En dag kom en ung mann inn i restauranten. Han var blind. Når han har bestilt, betalt, og skal gå og sette seg, mister han en 20-dollarseddel på gulvet, uten at han merker det selv. Kvinnen som står bak han i køen plukker opp seddelen, men istedet for å returnere den til den blinde mannen, beholder hun den selv. Joey, som bevitnet det hele, ba kvinnen høflig om å returnere pengene til mannen. Men hun nektet, og argumenterte for at det var hun selv som hadde mistet den, og at den tilhørte henne.

1

Men tenåringen gir seg ikke.

«Hvis du ikke returnerer pengene til den rette eieren, vær så snill å forlat restauranten. Jeg ønsker ikke å servere noen med så lite respekt som deg.»

Kvinnen stormer ut av restauranten – men ikke uten å slenge fra seg fornærmende kommentarer. Og med pengene til den blinde mannen i veska si.

Men Joey kan ikke la det ende slik. Han løper ut til sitteområdet i fast-food restauranten, hvor den blinde mannen har satt seg. Han tar ut en 20-dollarseddel fra sin egen lommebok og gir den til mannen.

«Jeg ønsker å gi tilbake 20-dollarseddelen du mistet ved kassen.» sier 19-åringen til den forvirrede blinde mannen.

«Jeg vet det ikke der den samme – kvinnen bak deg i køen tok seddelen din. Men den har den samme verdien.»

2

[adsense2]

 

 

Joey kunne ikke la urettferdigheten seire, så han betalte mannen tilbake fra sin egen lomme! Den blinde mannen ble overrasket og rørt over ærligheten og godheten til den unge kassereren, og takket han så mye. Men takknemligheten stoppet ikke der:

Noen dager senere fikk Nancy Pettit, Joeys arbeidsgiver, en e-post… E-posten var fra en gjest som hadde lagt merke til hele scenarioet, og ønsket å hylle den fantastiske personen som var på jobb. Nancy kunne ikke bli mer fornøyd med Joey!

«Det er så fint å se en ung mann gjøre det rette, og at det blir satt pris på. Jeg er veldig glad for å ha en så fantastisk gutt som min ansatt.»

I videoen under kan du se en nyhetsreportasje om hendelsen.

Del denne artikkelen hvis du mener at Joey fortjener en stor applaus for dette!
[widget id=»text-13″]