Den autistiske gutten fikk et utbrudd på flyet. Da gjorde en fremmed person det ingen andre våget!

3296

En flytur kan være stressende for de aller fleste. Det er trangt, de er omgitt av masse fremmede folk, og noen ganger flyr man gjennom nervepirrende turbulens.

Det kan fort bli for mye for hvem som helst, men for denne autistiske gutten, ble flyturen til Israel et mareritt. Flyet var 3 timer forsinket, alle passasjerene var slitne, og omtrent en time etter avgang, begynte gutten å få et sammenbrudd.

Skrikene hans kunne høres i hele flyet, men etter 15 minutter var det ingen som hadde klart å roe ned gutten. Passasjerene syntes det vær svært ubehagelig, men ingen våget å si noe.

Da kom det plutselig en kvinne og strakte ut en hånd til gutten. Hånden tilhørte en kvinne ved navn Rochel, som var på reise sammen med sin ektemann Bentzion.

Gutten så på henne, tok hånden hennes, og så gikk de sammen og satte seg bakerst i flyet, bort fra alle de andre passasjerene. Rochel satt der i timevis og trøstet ham, og når han roet seg ned, underholdt hun ham med leker.

Resten av passasjerene var forundret over hvordan Rochel klarte å roe ned gutten. Det viste seg at hun har erfaring i omsorg for personer med spesielle behov – som for eksempel denne gutten.

På Facebook forteller Rochels ektemann om hendelsen, og sier at bedriften paret jobber i har som visjon å gi arbeidstrening og jobbmuligheter til unge mennesker med spesielle behov.

«Vi har lært at hvis vi strekker ut vår hånd i kjærlighet og aksept, så vil mirakler skje.» skriver Bentzion.

At kjærlighet og medfølelse kan gjøre store ting er fort gjort å glemme, men hendelser som dette er en fantastisk påminnelse om hvor stor kraft kjærlighet har.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!