14. juli 2024
Barn / Helse / Mat

Hele familien døde etter en enkel feil på kjøkkenet! Så forferdelig! Ikke la det skje igjen!

Potet kan være en god og allsidig matvare, som kan brukes i utrolig mange retter. Men dessverre kan de være farlige noen ganger, og i verste fall dødelige.

Om du har poteter hjemme, som har ligget over en lang tid, burde du kaste dem. Les gjerne videre for å finne ut av den skremmende årsaken!

farlig-potet1

8 år gamle Maria Chelysheva fra Russland ble foreldreløs i 2014, på grunn av en mengde gamle poteter, som familien hennes hadde latt ligge i kjelleren. Da faren hennes gikk ned i kjelleren for å hente potetene, kom han aldri tilbake. Moren til Maria gikk senere ned i kjelleren for å se etter ham, men hun kom heller aldri tilbake.

 

farlig-potet2

Det samme skjedde med Marias bror, og senere mormoren i tillegg. Mormoren til Maria hadde tidligere ringt en nabo etter hjelp, men da naboen ikke kom, gikk mormoren selv ned i kjelleren, og led den samme forferdelige skjebnen som resten av familien. Bare lille Maria overlevde.

Det er viktig å huske på at potet inneholder glykoalkaloider, en kjemisk forbindelse som også finnes i giftige planter. Det gjør at potet er naturlig giftig under de rette omstendighetene, ikke bare når de spises av mennesker, men også når mennesker puster inn de giftige gassene som de skiller ut.

[adsense2]

Potetens innhold av glykoalkaloider øker jo mer de råtner, som gjør at de skiller ut en giftig og farlig gass. Eksponering av denne dødelige gassen, er det som drepte Marias familie.

farlig-potet3

Maria døde nesten da hun begynte å lete etter familien sin. Heldigvis hadde gassen sevet ut, siden moren hadde latt døra stå åpen.

Det som skjedde med Maria og familien hennes er absolutt hjerteskjærende, men forhåpentligvis kan historien deres fungere som en advarsel til andre om faren med råtne poteter. Om du har poteter hjemme som risikerer å begynne å råtne, må du kaste dem før det blir for sent!

Se selv i videoen nedenfor, og gjerne del denne med vennene dine på Facebook![widget id=»text-13″]