Hun tømmer eddik i vaskemaskinen. Men når du ser hvorfor, MÅ du prøve det selv!

357872

Å vaske klær kan være en delikat affære hvor mye kan gå galt, og jakten på det riktige vaskemiddelet kan være som å lete etter en nål i en høystakk. Men med denne ene ingrediensen sparer du deg for både bry og penger ved hver vask.

Tøm litt eddik i trommelen- fordelene er mange!

1. Tøm 125 ml eddik over klærne før vask. Eddiken forsterker effekten av vanlig vaskemiddel og gjør at klærnes farger ikke falmer.

2. Tøm litt eddik i lommen du vanligvis bruker til tøymykner. Eddik har samme effekt, men er mer skånsom, både for klærne og miljøet.

3. Svette- og deodorant-flekker på hvite klær kan vaskes bort ved hjelp av eddik.

4. Noen ganger etterlater vaskepulveret stygge merker på klærne. 125 ml eddik i trommelen løser dette problemet.

5. Det høres kanskje litt absurd ut, men eddik, med sin skarpe lukt, kan nøytralisere ubehagelig lukt i klærne – som f.eks sigarettrøyk.

6. For å kvitte deg med spesielt vanskelige flekker, kan du la klesplagget ligge i en bøtte med varmt vann og eddik over natten. Deretter vasker du det som normalt i maskinen.

7. På noen materialer vil lo og hår feste seg spesielt godt. Eddik forhindrer dette.

8. Noen stoffer har en tendens til å bli veldig statiske, men eddik løser også dette problemet.

 

[adsense2]

 

9. Eddik kan også brukes når spesielt sensitive plagg skal håndvaskes. Tilsett 60 ml eddik, og la den virke i 30 minutter.

10. Og sist, men ikke minst: Eddik rengjør også selve vaskemaskinen – uten kjemikalier!

Du trenger ikke alltid dyre og miljøskadelige kjemikalier for å vaske klær. Noen ganger er det altså tilstrekkelig med noe så enkelt som eddik, som mange allerede har stående i skapet.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!